Over ons

IAS Industrial Automation is sinds de oprichting in 2005 uitgegroeid tot een innovatieve onderneming, die gespecialiseerd is in het ontwerpen en implementeren van automatiseringssystemen voor de industrie en infratechniek. Het bedrijf is opgericht door Ron de Bruijn, die daarvoor werkzaam was bij gerenommeerde bedrijven zoals Alfa Laval Automation/ABB, CIMSolutions en GTI/Cofely. Sinds 24 augustus 2015 is IAS onderdeel van Batenburg Techniek.

In 2005 is IAS zich gaan focussen op industriële automatisering. We realiseerden ons dat er een gat in de markt was ontstaan in met name de voedingsmiddelenindustrie. Een groot deel van onze relaties bleek geen goede vaste automatiseringspartij (meer) te hebben.

In 2006 heb wij besloten om IAS uit te bouwen tot een volwassen bedrijf, omdat de markt erg enthousiast reageerde op onze aanpak. Het bleek dat de diepgaande kennis van de systemen en processen, de klantbehandeling en de geleverde oplossingen onderscheidend waren ten opzichte van de concurrentie wat leidde tot de toekenning van het predicaat “Certified Premium Partner” door ABB.

Mede door het partnership met ABB zijn we gestaag gegroeid. We kregen daardoor ook steeds meer kansen bij openbare aanbestedingen van projecten bij onder andere waterschappen. Ook daar bleek dat we onderscheidend waren ten opzichte van onze concurrenten. Dit onderscheid spitst zich met name toe op de kwaliteit van de oplossingen die we leveren en de bijbehorende aandacht voor de klant.

We zijn er trots op dat veel klanten dit beamen en als ambassadeur optreden voor ons bedrijf.

Inmiddels werken er bij ons ruim 20 professionals en we verwachten dat we verder zullen groeien. De schaalgrootte in de industrie, de druk op infrastructuren en daardoor de procescomplexiteit nemen nog steeds toe, terwijl de kennis over procesborging en –systemen alleen maar schaarser wordt.

Klanten willen geen risico nemen en kiezen voor kwaliteit, omdat zich dat letterlijk en figuurlijk uitbetaalt.

Sitemap