Mozzarella lijn 2: Grootste ABB System 800xA Probase installatie in de Benelux

Consumption and Production

Meer informatie?

 

Milcobel heeft vrijdag 5 september 2014 op de locatie Langemark hun volledig nieuwe mozzarella productielijn officieel geopend. De afgelopen twee jaar is er door het bedrijf en zijn onderaannemers hard gewerkt om naast de al bestaande mozzarella productielijn een tweede lijn op te zetten om daarmee de capaciteit van de mozzarellafabriek te verdubbelen van 25.000 ton per jaar naar 50.000 ton per jaar.

Het in Zundert gevestigde IAS Industrial Automation was verantwoordelijk voor de volledige automatisering van deze productielijn en dus nauw betrokken bij de realisering van dit grote project.

Over Milcobel

Over Milcobel

Milcobel is een Belgische zuivelcoöperatie van 3.300 melkleveraars-aandeelhouders. De Milcobel Groep beschikt over 9 vestigingen in België, Frankrijk en Nederland. Milcobel is als zuivelcoöperatie marktleider in België en haalt met zijn vloot van 60 vrachtwagens jaarlijks 1,1 miljard liter melk op bij de melkveehouders. Deze melk wordt in meerdere fabrieken verwerkt tot verschillende producten. Op de locatie Langemark wordt de melk verwerkt tot mozzarella alsmede ook boter en ijs.

In augustus 2012 werd in Langemark gestart met de bouw van een tweede mozzarella productielijn. Met deze lijn wordt de capaciteit van de mozzarellafabriek verdubbeld van 25.000 ton per jaar naar 50.000 ton per jaar. De mozzarella is bestemd voor pizzabakkers en lasagnemakers in Europa, het Midden-Oosten en Rusland. De totale investering van de nieuwe productielijn bedraagt 30 miljoen euro.

IAS uit Zundert was verantwoordelijk voor de volledige automatisering van deze productielijn. De afgelopen twee jaar heeft een projectteam van IAS met gemiddeld acht man sterk gewerkt aan dit grote project. Hiervoor werkte IAS onder meer samen met machinebouwers Tetra Pak en Sulbana.

Grootste ABB System 800xA ProBase installatie in de Benelux
Productie van allerlei soorten snoep

Productie van allerlei soorten snoep  

Aanpassingen en onderhoud op ABB SattLine

Aanpassingen en onderhoud op ABB SattLine  

Diverse aanpassingen siroopzaal

Diverse aanpassingen siroopzaal  

Sitemap