Robots en vision
De wensen van consumenten veranderen tegenwoordig snel. Maatwerk en gepersonaliseerde producten krijgen steeds vaker de voorkeur boven standaardproducten. Toch wil men niet te veel betalen. Fabrikanten moeten daarom flexibel kunnen produceren tegen de kosten van massaproductie (mass customization). Mede door deze ontwikkeling stijgt de vraag naar robots snel. Door toepassing van robots is er meer klantdiversiteit mogelijk en worden levertijden korter.

Toegankelijk 
Robots zijn, door de toegenomen eenvoud van programmeren, steeds toegankelijker geworden en kunnen inmiddels worden gezien als standaard koopdelen. Bij het toepassen van robots is een belangrijke rol weggelegd voor de systeemintegrator vanwege de noodzakelijke horizontale en verticale communicatie.

MES/MOMS-systemen en robots

MES/MOMS-systemen en robots

Wij hebben kennis van diverse merken robots. We leveren klantspecifieke oplossingen door robotbesturingen te integreren met de andere systemen in de fabriek zoals vision-, PLC- en MES/MOMS-systemen. Daarbij worden ook het ontwerp en de realisatie van de robotgripper en de benodigde veiligheidsvoorzieningen door ons verzorgd.

Camera’s en bijbehorende software zorgen ervoor dat robots hun omgeving kunnen waarnemen. Dergelijke vision systemen worden niet alleen ingezet voor het aansturen van robots maar onder andere ook voor productinspecties.

Bij het toepassen van vision systemen starten wij met het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek en de selectie van de camera en belichting. Bij de daaropvolgende realisatie van de vision applicatie maken wij gebruik van geavanceerde beeldverwerkingssoftware waaronder de Halcon machine vision bibliotheek.

Bekijk onze projecten

Meer over ons

Lees verder over de volgende onderwerpen:

Sitemap