Robots & vision

Consumenten kiezen steeds vaker voor maatwerk: liever gepersonaliseerde producten dan standaardproducten. Tegelijkertijd willen ze ook niet te veel betalen. Fabrikanten moeten daarom flexibel produceren tegen de kosten van massaproductie (mass customization). De inzet van robots kan daarbij helpen, want met robots is meer klantdiversiteit mogelijk en worden levertijden korter. Bovendien wordt programmeren steeds eenvoudiger en daarmee de aanschaf van robots toegankelijker. Logisch dat de vraag naar robots snel stijgt.

Batenburg Techniek heeft veel expertise in huis op het gebied van robots. Als systeemintegrator leveren we klantspecifieke oplossingen en verzorgen we de noodzakelijke horizontale en verticale communicatie. We integreren robotbesturingen met de andere systemen in de fabriek, zoals vision- en PLC- systemen. Ook ontwerpen en realiseren we de robotgripper en zorgen we voor alle veiligheidsvoorzieningen.

Meer informatie?

In bedrijf en in beeld

In bedrijf en in beeld

Dankzij camera’s en bijbehorende software kunnen robots hun omgeving waarnemen. Vaak wordt de applicatie niet alleen gebruikt om de robots aan te sturen, maar ook om productinspecties te doen. Voordat we een vision-systeem of applicatie aanleggen, beginnen we met een haalbaarheidsonderzoek en camera- en belichtingsselectie. Op maat dus, per situatie. Vervolgens gebruiken we bij de realisatie geavanceerde beeldverwerkingssoftware, waaronder de Halcon Machine Vision-bibliotheek.

Bekijk onze projecten

Meer over ons

Bekijk hier onze andere diensten: 

Sitemap