Het toepassen van simulaties, in verschillende vormen, is voor ons al 10 jaar een vast gegeven. Het zorgt voor een efficiëntere manier van werken, verhoogt de kwaliteit en vermindert de risico’s bij complexe projecten.

Simulaties kunnen worden toegepast van zeer eenvoudig, bijvoorbeeld I/O-simulatie, tot zeer complex waarbij fysische modellen worden gebruikt om de simulatie zo nauwkeurig mogelijk te maken.

Simulatie met Augmented Reality

Met behulp van deze HoloLens-toepassing zijn we in staat machines te simuleren en te testen zonder dat de fysieke machine aanwezig is. De werkzaamheden kunnen op kantoor worden uitgevoerd en getest voordat de de daadwerkelijk machine aangepast wordt. Dit scheelt veel tijd en vermindert de kans op fouten. In de industrie 4.0 noemt men dit een “digital twin”. De digital twin is een virtuele copy van de echte fysieke machine en wordt gekoppeld aan de echte besturing. Naast het testen kan de digital twin ook gebruikt worden voor het uitvoeren van wijzigingen. Je test de wijziging eerst virtueel alvorens deze op de fysieke machine geïmplementeerd wordt. Een heel groot voordeel is dat de fysieke machine bijna direct in gebruik genomen kan worden omdat de software al getest is.

Toepassing
Onze werkwijze

Onze werkwijze

Simulatie life cycle

Wij halen het maximale uit de investering voor een simulator. Dit doen wij op de volgende manier:

  • Gebruik maken van bestaande en reeds gerealiseerde engineeringsgegevens zoals:
    • 3D-tekeningen (mechanisch)
    • Modellen (MatLab, Orcaflex, Python)
  • Simulator upgraden naar trainingssimulator

Door deze werkwijze kunnen wij maatwerk simulatoren leveren voor een gunstige investering.

Onderdelen
Sitemap