Simulaties

Batenburg heeft veel expertise als het gaat om simulatieoplossingen, zowel in de machinebouw als procesbesturing.

Om nog efficiënter te kunnen werken, de kwaliteit van de software te verhogen en risico’s te verminderen bij complexe processen gebruiken we simulaties.
Voor het ontwerpen, valideren en testen van machines en systemen past Batenburg Techniek regelmatig simulaties toe. Ook voor doeleinden op het gebied van training en communicatie is het werken met simulaties een vast gegeven.

Sommige simulatiemethoden zijn eenvoudig, zoals input/output-simulaties (I/O). Andere zijn juist heel complex: we gebruiken dan fysische modellen voor maximale nauwkeurigheid. Met een HoloLens-toepassing kunnen we simuleren en testen, zonder dat de fysieke machine aanwezig is. Dat scheelt veel tijd en het vermindert de kans op fouten. Ook kunnen we van de echte, fysieke machine een virtuele kopie maken en die koppelen aan de echte besturing. In de industrie 4.0 wordt dit een ‘digital twin’ genoemd. Met zo’n twin test je wijzigingen eerst virtueel, voordat ze geïmplementeerd worden op de machine. Zo kan de machine in gebruik genomen worden mét software die al getest is. Een groot voordeel!

Meer informatie?

De investering waard
Vooraf getest en snel in bedrijf

Vooraf getest en snel in bedrijf

Een processimulator maakt het software engineers makkelijker om grotere procesonderdelen te testen. De simulatoren van Batenburg Techniek grijpen namelijk echt in op de I/O. Daardoor hoeven geen aanpassingen gedaan te worden in de besturingssoftware en kan de simulator toch gekoppeld worden aan de bedrijfsprocessen.

Bovendien gebruiken we de simulator ook bij de interne test en FAT. Dat betekent dat nieuwe software aanmerkelijk sneller in bedrijf genomen kan worden. Zetten we de simulator in als operator training systeem, dan kan een fabriek de processen vooraf al trainen met de nieuwe besturing en HMI. Zo neemt de kans op fouten aanzienlijk af. Voor operators is dit dé optimale voorbereiding op de nieuwe besturing!

Simulatie life cycle

Meer over ons

Bekijk hier onze andere diensten:

Sitemap