Adelco onderdeel van Batenburg Techniek N.V.

Batenburg Techniek N.V. heeft vandaag de acquisitie afgerond van Adelco Electronics B.V. (“Adelco”) gevestigd in Capelle aan den IJssel. Adelco is gespecialiseerd in displays voor industriële toepassingen, in modules voor embedded computing en in componenten voor draadloze communicatie. De overname van Adelco past in de strategie om te groeien in de toelevering van producten en diensten aan de industrie. De productlijnen van Adelco zorgen voor een goede versterking van de divisie Industriële Componenten van Batenburg Techniek.

Adelco gaat deel uitmaken van de divisie Industriële Componenten binnen Batenburg Techniek. Deze divisie werkt vooral voor klanten in de maakindustrie met de Batenburg-bedrijven Bevestigingstechniek, Industriële Elektronica en Mechatronica en in de energie- en railinfrastructuur met Batenburg Energietechniek. De activiteiten van Adelco sluiten goed aan bij de bestaande activiteiten in de maakindustrie van Batenburg Techniek. De wederzijdse kennis en ervaring bieden een verbreding in het aanbod van diensten en in de klantenportefeuille.

Toelichting van Ralph van den Broek, CEO van Batenburg Techniek:
“De aankoop van Adelco is de volgende stap in het versterken van onze divisie Industriële Componenten. Adelco opereert in het hart van de smart industry en sluit goed aan bij onze producten- en klantenportefeuille. Door onze krachten te bundelen maken we de volgende stap in het verstevigen van onze positie als partner voor de maakindustrie. Met ervaren medewerkers met diepe kennis van de productlijnen en applicaties en met goed aangeschreven leveranciers biedt deze overname ons mogelijkheden om onze klanten nog beter van dienst te zijn.”


Adelco is in ruim 15 jaar tijd uitgegroeid tot een succesvolle leverancier voor de maakindustrie en is met name actief op het gebied van displays, modules voor embedded computing en in componenten voor draadloze communicatie. Adelco heeft tien medewerkers. De jaaropbrengst is € 11 miljoen. De opbrengst van de divisie Industriële Componenten van Batenburg Techniek was € 58,5 miljoen in 2017. De totale opbrengst van Batenburg Techniek in 2017 bedroeg € 172,6 miljoen.

 

Over Batenburg Techniek
Batenburg Techniek werkt als technisch dienstverlener in het hart van de smart industry. Met ruim 950 specialisten richt Batenburg Techniek zich op het slimmer, veiliger en duurzamer maken van de productie, teelt en vastgoedexploitatie van klanten in de industrie en infra. Vanuit drie divisies - Batenburg Industriële Componenten, Batenburg Industriële Automatisering en Batenburg Installatietechniek - worden slimme componenten geleverd, geïnstalleerd en wordt hoogwaardige software ontworpen om processen te besturen.

Voor meer informatie, bezoek batenburg.nl

Sitemap