Verbetering van borstkankerbehandeling

Industry, Innovation and Infrastructure

 

Batenburg Mechatronica heeft meegewerkt aan het Pintuition systeem van Sirius Medical. Dit is een niet radioactief lokalisatie systeem voor de verbetering van borstkanker behandeling. Wij produceren voor de Sirius Pintuition de gehele medische unit.

Werking

Sirius Medical heeft een nieuwe techniek ontwikkeld om het chirurgisch verwijderen van borsttumoren aangenamer te maken. Bij de behandeling wordt een magnetisch zaadje op de locatie van de tumor aangebracht. Met gebruik van het Pintuition systeem wordt het zaadje, en daarmee de tumor, teruggevonden en daarna wordt de tumor verwijderd. Het apparaat geeft heel secuur de diepte en de locatie aan tijdens het operatie proces. Zo wordt er minimaal gezond weefsel beschadigd tijdens de operatie.

Compleet systeem

Over Sirius Medical

Sirius Medical, in februari 2017 opgericht, is een spin-out van het Nederlands Kankerinstituut (NKI) en Universiteit Twente (UT). Het is hun missie om de gezondheid van kankerpatiënten te verbeteren met innovatieve maar betaalbare oplossingen die de precieze en efficiënte chirurgische verwijdering van tumoren mogelijk maken. Kijk voor meer informatie op: www.sirius-medical.com

Bekijk in deze video de werking van het systeem:

Sitemap