Energieverbruik levert een stroom aan informatie

Het meten van energieconsumptie en de intelligente verwerking van energiestatistieken geeft inzicht in de prestaties van een machine of een installatie. Semiotic Labs heeft Smart Asset Monitoring (SAM4) ontwikkeld om deze data om te zetten naar functionele informatie. Voorbeelden hiervan zijn het signaleren van energieverspilling, het opsporen van schades en het vroegtijdig voorspellen van ongeplande stilstand. Met PLCON-klemmen van PFISTERER levert Batenburg Energietechniek een veilige en betrouwbare koppeling naar de systemen van Semiotic Labs.

Pfisterer PLCON

PLCON levert een gegarandeerde en optimale verbinding tussen energiekabels en slimme meetsystemen. PLCON-klemmen maken contact met een geleider door middel van piercingtechniek en zijn met een constante kracht te bevestigen door het gebruik van breekbouten. De PLCON kabelsets zijn voorzien van zekeringen waardoor een veilige verbinding gewaarborgd is.

Technische Specificaties

Type geleider Aluminium & Koper SE / RM / RE
Geleider energiekabel (mm²) ≥ 25 -  ≤ 240
Geleider datakabel (mm²) 1,5 - 4  Dubbel geïsoleerd
Lengte datakabel (M) 1,5  -  2  -  3  -  4  - 6
Zekering (A) 16

Semiotic Labs - SAM4

SAM4 detecteert aanstaande elektrische en mechanische storingen van motoren en mechanische storingen van de meeste soorten roterende assets. Een dashboard en slimme alarmeringen bieden bruikbare informatie over de conditie van assets. Dit maakt het mogelijk om onderhoud te plannen voordat uitval optreedt en zo de beschikbaarheid te verbeteren.

Door inzicht in operationele statistieken kan efficiënt beheer plaatsvinden. SAM4 toont het aantal bedrijfsuren, start-stops en belasting van assets. Het vergelijkt assets met elkaar om afwijkingen te detecteren. SAM4 biedt de mogelijkheid om machines aan te geven op een plattegrond van het bedrijf, voor een goed overzicht van de status van een productielijn.

Batenburg Energietechniek

Batenburg Energietechniek biedt engineering, productontwerp, advies en energie-technische producten aan onze opdrachtgevers in de markten Energie, RailInfra en industrie. Binnen deze markten hebben we aan veel mooie projecten mee mogen werken, waaronder het Amalia windmolenpark, de Betuwelijn en de APM terminal. Daarnaast staan we regelmatig aan de wieg van technische innovaties. Op deze manier helpen wij de klant bij het zetten van de volgende stap.

Sitemap