Geïsoleerde schroefverbinders voor laagspanning

Industry, Innovation and Infrastructure

Kabelwerkzaamheden aan het laagspanningsnetwerk wordt met de ontwikkeling van de energietransitie steeds essentiëler. Schroefverbinders moeten voor deze toepassing zo makkelijk en zo veilig mogelijk toepasbaar zijn. De geïsoleerde schroefverbinder voor laagspanning van Pfisterer is juist ontwikkeld om het installatietempo van de energietransitie bij te benen terwijl je verzekerd bent van je veiligheid.

Verbinden zonder isolatie te verwijderen

Deze schroefverbinder voor laagspanning is zo ontworpen dat hij contact maakt met de geleider ongeacht de doorsnede, geleidervorm en isolatie van de kabel. Omdat ze de isolatie doordrukken tijdens de installatie is het niet meer noodzakelijk om deze te verwijderen. Dit bespaard tijd.

De breekbouten op de schroefverbinder zijn gebaseerd op de gepatenteerde SICON technologie. De bouten zijn voorzien van een doordruksysteem dat tijdens de montage betrouwbaar door de isolatie dringt. Een draaibare drukplaat aan de onderkant van de bout voorkomt beschadiging van de geleiders.

Laag afbreekmoment

De breekbouten kunnen met behulp van standaardgereedschap worden aangedraaid. Zodra de optimale contactkracht is bereikt, breekt de bout voorzichtig los met een afbreekmoment variërend tussen  2,5 en 26 Nm, afhankelijk van het type. Dit voorkomt veel voorkomende installatiefouten.

Hoog beschermingsniveau om onbedoeld contact te voorkomen

De kunststof behuizing en de met kunststof afgeschermde breekbouten bieden een IP2X- aanrakingsveiligheid volgens IEC 60529. Bij Type 3 en hoger voorkomen plastic lipjes onbedoeld contact met geleider.

Compact en goed ontworpen

Eenmaal geïnstalleerd, maakt de compacte afmeting van de schroefverbinder het latere werk gemakkelijker. Omdat de LV piercing verbinder volledig geïsoleerd is  kunnen deze  zonder aderscheider naast elkaar worden geplaatst. De kabelmof wordt hierdoor kleiner, waardoor er minder materiaal nodig is voor de uiteindelijke installatie.. Type 1 en 2 zijn voorzien van een samenbouw-systeem: er kunnen hierdoor meerdere verbinders  tot een blok van 2, 4 of meer worden samengebouwd daardoor vormen zij een compacte eenheid. Met Type 3 t/m 5, zorgt het afbreken van de breekbout in combinatie met de vlakke afscherming ervoor dat de schroefverbinders zo klein mogelijk blijven.

Voordelen van geïsoleerde schroefverbinders:

Voordelen van geïsoleerde schroefverbinders:

  • Veilige, en eenvoudige installatie – noodzakelijk voor werken onder spanning
  • Snel, isolatie doordringend, het verwijderen aderisolatie niet nodig.
  • Breekbouten voorkomen montage fouten
  • Aanrakingsveilig volgens IP2X
  • Getest volgens IEC 61238-1 Klasse A
  • Compact en volledig geïsoleerd ontwerp.
Geïsoleerde schroefverbinders in cijfers:
Sitemap