Veilige en gebruiksvriendelijke verbinder voor de laagspanningsmontage

Enexis Netbeheer heeft samen met fabrikant Pfisterer en leverancier Batenburg Energietechniek een nieuwe verbinder ontwikkeld. Dit nieuwe type verbinder is voor monteurs veiliger, gebruiksvriendelijker en onder spanning te monteren.

Ontwikkeling

Enexis Netbeheer heeft contact gezocht met Batenburg Energietechniek om een nieuwe verbinder te ontwikkelen. Vier jaar lang heeft een samenwerking tussen Enexis, Pfisterer en Batenburg Energietechniek plaatsgevonden waarbij Enexis naast de afdelingen inkoop, innovatie en assetmanagement, ook de Enexis monteurs vanuit alle regio’s heeft betrokken in de ontwikkeling.

In samenwerking met de monteurs van Enexis en Batenburg Energietechniek zijn de wensen en aanpassingen voor een nieuwe verbinder inzichtelijk gemaakt en besproken. Hieruit is een specificatiedocument gekomen dat gedurende de gehele ontwikkeling als leidraad heeft gefungeerd.

Dit resulteert in een verbinder die zeer goed aansluit bij de wensen van de monteurs en toepasbaar is op alle door Enexis gebruikte LS kabels. Het Type 3 is geschikt voor maximaal 95 mm2.

Leren van de verbinder

Een juiste type kabelverbinder zorgt ervoor dat het net veilig en betrouwbaar blijft. Wij hebben o.a. geleerd door kritisch te kijken naar de voorganger van de verbinder. Bij de ontwikkeling van de oude verbinder werd er enkel een Norm test gedaan. In de huidige pilot fase is er een Norm test uitgevoerd, maar is er ook zeer kritisch gekeken naar de montage vriendelijkheid.

Wij zijn enorm trots dat wij samen met Enexis tot de Type 3 zijn gekomen. Inmiddels is de succesvolle verbinder door Logistiek van Enexis Netbeheer, uitgerold in alle regio’s met Batenburg Energietechniek als leverancier.

Sitemap