Isolatoren voor montage van het DUSTion-systeem voor fijnstofreductie

 

Blootstelling aan fijnstof kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid van mens en dier. De impact op de agrarische sector en voornamelijk op de pluimvee-industrie zijn groot. De overheid heeft de laatste jaren strengere regelgeving opgesteld en biedt subsidiemogelijkheden voor oplossingen die aantoonbare impact hebben op de reductie van fijnstof.

Het DUSTion-systeem

Het DUSTion-systeem

Optiklep en Serutech hebben samen het DUSTion-systeem ontwikkelt als slimme- en effectieve oplossing om fijnstof te reduceren in stallen. Het DUSTion-systeem werkt op basis van ionisatietechniek; waarbij door dunne “corona-draden” onder spanning te zetten, fijnstofdeeltjes statisch worden geladen die vervolgens neerslaan op de geaarde delen van een stal.

Onafhankelijk van de grootte van een stal levert dit meer dan 45% reductie aan vrijgekomen fijnstofdeeltjes op, waardoor het systeem in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Het DUSTion-systeem zorgt voor een heldere stal, een beter binnenklimaat en een duurzamere leefomgeving voor mens en dier.

Meer informatie over DUSTion vindt u op: https://www.serutech-agri.nl/

Veilig aansluiten

Optiklep en Serutech hebben Batenburg gevraagd naar een veilige manier om de coronadraden aan te kunnen sluiten. Batenburg heeft deze veilige aansluiting geleverd in de vorm van een isolator. Om het optimale resultaat te behalen heeft Batenburg samen met de fabrikant een isolator ontwikkelt die:

  • Aansluitingen heeft waardoor deze eenvoudig te bevestigen is;
  • Gemaakt is materialen die duurzaam inzetbaar zijn;
  • Vormgeving heeft die zorgt voor de maximale lengte voor kruipstromen;
  • Afmetingen heeft om afstand te houden van de geaarde delen;
  • Gemaakt is van siliconenmateriaal met stofwerende eigenschappen;
  • Te gebruiken is in dynamische omgevingen;
  • Volledig is getest voor toepassingen tot 30kV.

Batenburg Energietechniek kan isolatoren leveren voor elk spanningsniveau en voor elke toepassing. Bekijk hier ons assortiment isolatoren

Met deze oplossing leveren we voor de klant letterlijk een duurzame oplossing. Smarter focus. Brighter tomorrow.

Sitemap