De juiste encoder voor uw applicatie

Bij het ontwerpen van een applicatie is de selectie van de juiste componenten cruciaal. De kwaliteit van de hardware bepaalt uiteindelijk de werking en levensduur. Zoals bijvoorbeeld de keuze van een encoder voor de aansturing. Vooral de bewegende onderdelen zijn onderhevig aan slijtage. Want hoe bepaal je nou wat de beste de nauwkeurigheid is die de encoder moet hebben voor de applicatie? De E33 encoder van onze leverancier ELMA is een goed voorbeeld van een encoder die op verschillende manieren toegepast kan worden.

E33 encoder

ELMA is een Zwitsers fabricaat met jarenlange ervaring en kennis over het vervaardigen van hoogwaardige producten. Sinds een aantal jaren hebben ze de E33 encoder op de markt gebracht. Deze encoder heeft zich bewezen in verschillende markten en toepassingen. Van menuselecties voor PLC-besturingen, gebruik in laboratoria-en testapparatuur tot in defensiesystemen. Daarbij heeft elke toepassing zijn eigen specifieke eisen. Bij machines, treinen en vliegtuigen moeten de producten degelijk zijn. Zo moeten ze schokbestendig zijn en tegen vibraties kunnen. In de openlucht zijn temperatuurverschillen en vochtrisico’s waar rekening mee gehouden moet worden.

De E33 encoder is ontworpen om meer aan te kunnen dan vergelijkbare producten. De behuizing is schokbestendig en heeft een optionele afdichting op het frontpaneel tot IP68. Daarbij blijft de encoder functioneren binnen een temperatuurbereik van -40°C tot + 80°C. De vergulde contacten zorgen voor een hoge levensduur. En er zijn meerdere opties om de encoders aan te passen naar klantspecifieke wensen.

Meer informatie?

Bent u in de ontwerpfase en op zoek naar de juiste encoder die aansluit op de eisen waaraan ze bloot worden gesteld? Wij helpen u graag bij het selecteren van de beste keuze voor uw applicatie. Met onze jarenlange vertegenwoordiging van ELMA en onze componentenkennis lichten wij graag toe welke opties er zijn. Daarnaast kunnen wij ook toeleveren en/of assembleren. Wij helpen u graag verder.

Sitemap