Een Power Quality meting doe je zo

Het uitvoeren van een Power Quality meting doe je niet zomaar en vraagt de nodige kennis. Binnen Batenburg hebben wij ons gespecialiseerd op gebied van het uitvoeren van metingen en het inzichtelijk maken van Power Quality. Er komt veel bij kijken; zo moet de meter goed geïnstalleerd worden om de juiste gegevens te kunnen meten, hierover staan in het bericht een aantal tips. Na het doen van de meting is het van belang om alle belangrijke data te koppelen aan conclusies. Lees in deze blog hoe wij hierin kunnen ondersteunen.

Weet om welke verstoring het gaat

Een Power Quality meting geeft een uitgebreid inzicht in de kwaliteit van het elektriciteitsnet. De kwaliteit van het elektriciteitsnet kan op verschillende verstoringen worden beoordeeld zoals de harmonische vervorming, frequentie variaties, spanningsschommelingen en transiënten. Bij het uitvoeren van een inspectie kan gebruik worden gemaakt van instellingen die van belang zijn om te weten om welke verstoring het gaat, wat deze waardes inhouden en hoe ze zich met elkaar verhouden.

Meer informatie?

Het installeren van de meter

Het interpreteren van de meetdata

Nadat de meter een meting heeft gedaan van de kwaliteit van het elektriciteitsnet kunnen de resultaten geanalyseerd worden. Onze Hioki Power Quality Analyzers hebben een handige functie om een rapport op te stellen. Dit maakt inzichtelijk welke problemen zich op het net hebben voorgedaan. Door het juist interpreteren van deze meetdata kunnen de juiste conclusies worden getrokken om tot een oplossing te komen.

Wij helpen u graag verder

Batenburg is hiervoor de juiste partner. Met onze kennis en ervaring zijn wij in staat om de juiste conclusies uit een Power Quality meting te trekken. Binnen onze organisatie kunnen wij ook oplossingen aandragen om de Power Quality te verbeteren en kunnen wij deze leveren en installeren.

Wilt u meer informatie over het installeren van een Power Quality meter of het koppelen van een meetresultaat aan conclusies? Neem dan contact op met onze productspecialist Roy Hali of vul het contactformulier in om direct een vraag te stellen. Wij helpen u graag verder.

Sitemap