Girlsday 2019

Batenburg Girlsday

Vandaag is het Girlsday! Tijdens Girlsday openen door heel Nederland bèta-, technische, ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden.

Bouw je eigen stoplichtje

Batenburg Mechatronica kreeg een groep leerlingen van basisschool De Gouwaert uit Goudswaard op bezoek. Na een presentatie en een rondleiding door onze productieafdeling, gingen de meisjes zelf aan de slag. De opdracht was om zelf een stoplichtje te assembleren. Hier kwam een stukje bedrading en solderen bij kijken. En dat laatste was nog niet zo makkelijk, een secuur werkje waar je alle concentratie voor nodig had. Maar gelukkig lukten het alle meisjes hun stoplichtje werkend te krijgen. We sloten het programma af met een lekkere lunch.

Batenburg Girlsday

Batenburg werkt graag mee aan initiatieven zoals Girlsday. We vinden het belangrijk om de jeugd al in een vroeg stadium bekend te maken met techniek en werken in de techniek. Een kijkje binnen een van onze bedrijven helpen de blikken van meisjes en jongens op techniek te verbreden en kan van invloed zijn op hun loopbaankeuzes.

Kijk voor meer informatie over Girlsday op https://www.vhto.nl/projecten/girlsday/

Smarter focus. Brighter tomorrow.

Sitemap