Inzicht in uw Power Quality

Clean Energy

Installaties gaan kapot of gedragen zich onvoorspelbaar, lampen knipperen of moeten om de haverklap vervangen worden. Dit kunnen gevolgen zijn van een slechte Power Quality. Door verduurzaming wordt het elektriciteitsnet steeds zwaarder belast. Power Quality problemen komen hierdoor steeds vaker voor. Een Power Quality meting is de manier om inzicht te krijgen in het net.

Meer informatie?

Meettechniek specialist

Batenburg Mechatronica is specialist op het gebied van meettechniek en vertegenwoordigd de meetinstrumenten van Hioki. Onder deze meetinstrumenten vallen Power Quality Analyzers en Power Quality Loggers. Deze analyzers meten van een- tot driefasige lijnen met een hoge mate van precisie en nauwkeurigheid.

Meten is weten

Met de Power Quality Analyzers kan er een uitgebreide analyse worden gemaakt van de kwaliteit van het elektriciteitsnet. Vervorming van spanning en stroom zijn indicatoren voor problemen zoals flikkerende lampen of uitval van machines. Met de Power Quality Analyzer kan worden bepaald of de vervuiling veroorzaakt wordt door externe factoren of dat het eigen machine park de oorzaak is.

Als de oorzaak bekend is kan er gezocht worden naar een oplossing. Het verbeteren van de Power Quality resulteert niet alleen in een hogere bedrijfszekerheid en veiligheid, maar resulteert in de meeste gevallen tot een kostenbesparing en duurzamer verbruik van energie.

Batenburg Mechatronica heeft Power Quality analyzers en loggers om inzicht te verkrijgen in de kwaliteit van het elektriciteitsnet. Wij helpen u graag om te bepalen welke meter het beste aansluit op uw situatie.


 

Behoefte aan Power Quality metingen groeit

Door de energietransitie zal het net steeds zwaarder belast worden, dit als gevolg van de toenemende decentrale energieopwekking. De Power Quality van veel installaties zal verder onder druk komen te staan wat resulteert in een toename van Power Quality problemen. Met de toename van deze problemen zal er een toenemende vraag komen om Power Quality metingen uit te voeren. Met Hioki bent u dus voorbereid op de toekomst.

Hoe kan Batenburg Mechatronica u helpen?

Bij Batenburg Mechatronica staan wij voor u klaar om u te begeleiden tijdens het meetproces. Zo adviseren wij over het installeren van een meter en het koppelen van resultaten aan oorzaken. Benieuwd naar de mogelijkheden van een Power Quality meting? Of wilt u meer informatie? Neem contact op met onze productspecialist Roy Hali.

Sitemap