Feedbacksensoren voor nieuwe productrange VETH

Industry, Innovation and Infrastructure

 

Op de oceanen en zeeën over de hele wereld varen diverse typen schepen. De voortstuwing en besturing van deze schepen wordt gerealiseerd door onder andere thrusters van Veth Propulsion.

Veth Propulsion

Veth Propulsion is een klantgerichte internationaal opererende fabrikant van (hulp)voortstuwingsinstallaties op schepen. Een familiebedrijf en wereldspeler, die toonaangevend is op het gebied van innovatie, kwaliteit, flexibiliteit en snelheid. Al ruim 25 jaar is het bedrijf één van de beste relaties van Batenburg Mechatronica.

Al deze jaren gebruikt Veth Propulsion onze diverse typen precisie potmeters naar volle tevredenheid. Deze worden toegepast om de exacte 360° positie van hun thrusters, boegschroeven en bedieningshendels te kunnen meten en bewaken.

360° positie sensor

Veth Propulsion is continue bezig met innovatie en productontwikkelingen ten behoeve van hun thrusters en boegschroeven. Batenburg Mechatronica heeft als partner op het gebied van feedbacksensoren de afgelopen 1,5 jaar mee mogen werken, denken en engineeren om zowel mechanisch als elektrisch een geheel nieuwe type 360° positie sensor te ontwikkelen voor hun nieuwe productrange. Mechanisch gezien is er een nieuw flexibel en modulair inzetbaar concept bedacht. Elektrisch gezien wordt er nu gebruik gemaakt van een modern bus-systeem om te kunnen communiceren met de nieuwe besturingsinstallatie die Veth Propulsion ontwikkeld heeft.

Sitemap