Professionele snijplotters van Summa

Consumption and Production

 

Summa maakt allerlei soorten snijplotters om bijvoorbeeld vinyl te snijden. De folie wordt op de snijtafel vastgezogen door Sunon ventilatoren. De communicatie met de PC gebeurt via een Bulgin industriële USB connector.

Bulgin adapter

Summa was op zoek naar een USB connector die robuuster is dan de gewone USB fiches die we kennen van de computers. Wens was een verbinding van de controllerkaart naar de PC. Wij hebben dat opgelost door het op te splitsen in een Bulgin adapter op de plotter en een kabel van de plotter naar de PC. Zodoende is de adapter op de plotter zeer sterk. Binnenin loopt er een standaardkabeltje van de controller naar de adapter (dit kabeltje ligt binnenin en hoeft niet speciaal te zijn). De kabel die van de adapter naar de PC gaat, heeft een sterke Bulgin connector waar hij in de adapter gaat en langs de kant van de PC een gewone USB-fiche.

Bij kabelbreuk hoeft de plotter niet helemaal worden opengemaakt. Je vervangt enkel de kabel van de adapter naar de PC. Op de PC staat de software van Summa voor het snijden en de files van de klant met de vorm die wordt uitgesneden.

Sunon ventilatoren

De ventilatoren van Sunon wordt niet gebruikt om te blazen, maar om aan te zuigen. Reden waarom deze ventilator is gekozen: juiste zuigkracht en het feit dat de fan gevoed wordt op 48 V, waarvoor het aanbod minder groot is.

Summa heeft wereldwijd klanten via distributeurs. Dit zijn bedrijven die bijvoorbeeld industriële folies en films versnijden maar ook om reclame op ramen of auto’s te kleven.

Sitemap