EIB Bussystemen

Bent u op zoek naar EIB producten of EIB-bussystemen? Dan bent u bij Batenburg Elektrotechniek aan het juiste adres. Als erkend installatiebedrijf installeren wij EIB producten bij bedrijven. Ook adviseren wij over de juiste toepassing van EIB producten in gebouwen. Dankzij onze deskundige oplossingen profiteert u optimaal van al uw installaties.

Het voordeel van EIB producten

EIB is de afkorting van “Europese Installatiebus”. Deze bus, in het Engels “European Installation Bus” geheten, is een gecertificeerde databus die wordt gebruikt voor de automatisering van gebouwen en voor domotica. Via de bus kunnen digitale gegevens worden verstuurd waarmee slimme gebouwinstallaties kunnen worden aangestuurd. EIB is dus een oplossing om gegevens op een gestandaardiseerde manier via uw systemen te versturen. De EIB-bus is gestandaardiseerd en wordt ondersteund door meer dan 70 fabrikanten. Daardoor kunnen wij EIB producten van verschillende fabrikanten binnen één systeem gebruiken. Met EIB worden compatibiliteitsproblemen of onbetrouwbare installaties voorkomen. Een bijkomend voordeel van EIB-systemen is dat ze slechts één leiding nodig hebben voor de besturing. Daardoor hoeven minder complexe leidingen te worden aangelegd en bespaart u op de kosten voor stuurleidingen. Inmiddels is de EIB opgegaan in de KNX-standaard. Wanneer u een installatie overeenkomstig deze standaard wilt, profiteert u dus van de voordelen van EIB producten die we hierboven beschreven.

Ruime ervaring op het gebied van EIB producten

De EIB-norm bestaat al vele jaren. Als specialist op het gebied van installatietechniek zijn we dan ook al jarenlang betrokken bij de installatie van EIB producten in EIB-bussystemen. We beschikken daardoor over ruime ervaring op het gebied van EIB producten en KNX-systemen. Die ervaring zetten we in tijdens het ontwerpen, installeren en onderhouden van uw lokale systemen. U profiteert daardoor van efficiënte, rendabele en compatibele systemen met lagere onderhoudskosten en de garantie dat ze ook op lange termijn nog effectief zijn.

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van EIB producten? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een oplossing op maat.

Meer weten?

Sitemap