Elektrotechniek

Elektrotechniek is een vak apart. De aanleg van elektrotechnische installaties vereist immers veiligheid en zorgvuldigheid. U wilt niet alleen alle risico’s rondom elektrotechniek uitsluiten, maar ook voorkomen dat uw installaties het niet meer doen. Daarom zijn wij er: als specialist in elektrotechniek weten we precies hoe we uw installatie veilig en betrouwbaar kunnen aanleggen. Zorgvuldigheid is een standaardprocedure. Dat merkt u van A tot Z.

Meer informatie over deze specialisatie?

Data- en telefonie   

EIB Bussystemen   

Energiebesparing   

Domotica   

Wat is elektrotechniek?

Wat is elektrotechniek?

Elektrotechniek is een veelzijdige discipline en wordt in toenemende mate een belangrijke factor in het gehele bouwproces. Zowel de opdrachtgever als de overheid stellen steeds hogere eisen aan het installeren van installaties met betrekking tot veiligheid, automatisering, duurzaamheid en energiezuinigheid. Onder elektrotechniek vallen niet alleen de installatie van wandcontactdozen en de aanleg van verlichting, maar ook energietechniek, meet- en regeltechniek en telecommunicatietechniek.

Elektrotechniek valt onder te verdelen in de volgende specialisaties:

  • Licht- en kracht installaties
  • Meet- en regelinstallaties
  • Gebouwautomatisering
  • Domotica
  • Verdeelinrichtingen
  • Intercominstallaties
  • Brand en Inbraak
Onze Expertise
Meet- en regeltechniek

Meet- en regeltechniek

Ook wel het brein van de installatie genoemd omdat er onder alle omstandigheden naar een gewaarborgde klimaatconditie in gebouw of proces omgeving wordt gestreefd. Dit kan alleen worden gerealiseerd indien de werktuigkundige componenten op het juiste moment en automatisch worden aangestuurd. Onafhankelijk van verstoringen wordt zo altijd de juiste bedrijfssituatie of procesconditie gehandhaafd.

Systemen uit meerdere disciplines (klimaatbeheersing, verlichting, zonwering, inbraak, brandmelding) worden hierbij gekoppeld, zodat vanuit één bedieningsomgeving de installaties bediend en beheerd kunnen worden. Batenburg Installatietechniek staat u ten dienst voor het besturing of her-inregelen van een eenvoudige Cv-installatie of de complexe uitwerking van gebouwbeheersysteem gekoppeld aan warmtekracht, bodemopslag, zonnecollectoren en/of warmtepompen. We zoeken naar de meest optimale oplossing voor de gebruiker.

Lees verder over

Klimaattechniek

Klimaattechniek  

Beveiligingstechniek

Beveiligingstechniek  

E-mobility

E-mobility  

Sitemap