Eventrapportage

In de afgelopen jaren is binnen CCTV de vraag: ‘Wat levert het camerasysteem of het cameratoezicht eigenlijk op?’ een steeds belangrijkere rol gaan spelen. De veelgebruikte Video Management Systemen hebben als doel om alle functionele handelingen met betrekking tot het gebruik en beheer van camerasystemen in een gebruikersinterface beschikbaar te maken. Zoals het besturen van camera’s, het distribueren van beelden, het terugzoeken en exporteren van videobeelden en het analyseren van video.

Inhoudelijke informatie

Deze systemen zijn echter níet in staat om inhoudelijke informatie met betrekking tot het inhoudelijke event of incident te verwerken. Dergelijke handelingen vinden plaats in een managementinformatie applicatie.

Wanneer we enkel gebruik maken van een video management systeem, missen we behoorlijk wat informatie. De vraag: ‘wat levert het cameratoezicht nu eigenlijk op?’, blijft daardoor onbeantwoord. Daarmee missen we ook essentiële (beleid) informatie die noodzakelijk is om het cameratoezicht te organiseren, operationeel aan te sturen en verder te effectueren.

Sitemap