Complete installatie voor Topcon

Sustainable Cities

Complete installatie voor Topcon's distributiecentrum

Op de Dutch Tech Campus, onderdeel van het Dutch Innovation Park in Zoetermeer, bouwt het Japanse Topcon een distributiecentrum met kantoren. Topcon produceert en distribueert producten en oplossingen op het gebied van nauwkeurige positiebepaling en omgevingsinventarisatie voor bijvoorbeeld (land)bouw en infra. Batenburg Installatietechniek verzorgd een zeer complete installatie dankzij de samenwerking van totaal vijf Batenburg bedrijven. 

Het project wordt aangevlogen door drie Batenburg Installatietechniek bedrijven, vestiging Rotterdam, Monster en Twello.

Richting de opdrachtgever, ontwikkelaar en huurder opereren wij als één Batenburg, met één projectleider als aanspreekpunt voor alle disciplines. Wij kunnen zeggen dat het project goed op schema loopt en wij zoals het er naar uit ziet ruim binnen het gestelde termijn kunnen opleveren, en hiermee met z’n allen een mooi project kunnen neerzetten.

Batenburg installatietechniek Monster verzorgd in deze samenwerking de volledige klimaat, sanitaire en meet- en regel installatie. De warmte en koude opwekking t.b.v. de bedrijfshallen wordt gerealiseerd door middel van lucht/water- warmtepomp i.c.m. met vloerverwarming/-koeling. De warmte en koude opwekking t.b.v. van de kantoren is gerealiseerd door middel van een VRF-systeem. De warmte en koude afgifte komt tot stand door vloerverwarming/-koeling, satelliet-units in de verschillende kantoorvertrekken en verwarmde of gekoelde ventilatielucht.

De geringe hoeveelheid benodigde energie t.b.v. de warmtepompen en warmteterugwinning in de luchtbehandelingskast, zorgt voor een energiezuinige en duurzame installatie.

Vanuit Batenburg Installatietechniek Twello verzorgen wij de complete engineering met tekenwerk. Het project is compleet uitgewerkt in BIM Revit. Hierdoor hebben wij niet tot nauwelijks classes in het werk, wat zeer efficiënt werkt.  

Verder verzorgen wij vanuit Twello de complete projectbegeleiding en projectbeheersing van dit mooie project.

Elke gewenste discipline leverbaar

Bekijk ook

Sitemap