Samenwerking Radboud Universiteit, Maria Montessorigebouw

Een project realiseren doe je nooit alleen. Het is altijd een nauwe samenwerking tussen verschillende partijen, waarbij iedere partij weer rekening moet houden met een andere. Alleen door een effectieve samenwerking wordt het beste resultaat behaald. Door de gebruikerswensen met de opdrachtgever in detail te bespreken kom je gezamenlijk tot een integrale beveiligingsoplossing.

Nieuwbouw op de Radboud Universiteit

Op dit moment zijn we bezig met een bouwproject op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daar wordt een nieuwbouw gerealiseerd voor alle Sociale Wetenschappen, welke onder één dak zullen worden gehuisvest. Een fiks project, maar door een strakke samenwerking tussen de verschillende bouwpartners zullen we een uniek gebouw realiseren, waarbij Schekman verantwoordelijk is voor de gehele beveiligingstechniek. In het nieuwe gebouw is plaats voor onderwijs, onderzoek én is er ruimte voor ondersteunend personeel. Zo kan er optimaal uitwisseling plaatsvinden binnen deze drie disciplines. Uiteindelijk komen er twee gebouwen, die middels een Grand Café met elkaar verbonden zijn. De ene vleugel zal drie verdiepingen hoog worden, de tweede vleugel wordt vier verdiepingen hoog.

Samenwerking

Nieuwbouwprojecten als deze hebben heel wat voeten in de aarde. Er zijn immers zo veel mogelijkheden, het is de bedoeling dat alle toekomstige gebruikers in een nieuw onderwijsgebouw straks kunnen doen wat ze willen, op een zo efficiënt en prettig mogelijke wijze. Ieder heeft daar echter zijn eigen wensen en eisen bij. Al deze verschillende ideeën moeten bij elkaar komen tot één resultaat. Dat vraagt niet alleen veel van de betreffende ontwerper, ook bij de voorbereiding komen de andere bouwpartners aan het woord om te laten weten hoe zij hun onderdeel zo goed mogelijk kunnen implementeren. Voor ons als Beveiligingsinstallateur is het bijvoorbeeld belangrijk dat vroegtijdig inzichtelijk is op welke manier de installaties aan elkaar gekoppeld moeten  worden en dat alle leidingen en bekabeling op de juiste plek uitkomen, zodat de afmontage van apparatuur op een efficiënte manier kan gebeuren.

De Beveiligingsinstallatie

Schekman Beveiligingstechniek is de vaste beveiligingsinstallateur van de Radboud Universiteit. Ook in dit nieuwe Maria Montessorigebouw verzorgen wij alle beveiligingsinstallaties, waaronder de inbraak-, de toegangscontrole-, CCTV- en de intercominstallatie.

Sitemap