Het nut van een goed beveiligingssysteem.

Als eigenaar van een bedrijf moet u zorgen voor een continuïteit van het gehele bedrijfsproces. Iedere onderbreking daarvan zal direct merkbaar zijn in de bedrijfsresultaten.

Zo heeft u gedacht aan een geweldig pand op een A-locatie, een uitmuntende logistiek, goede en effectieve productiemachines, de juiste man op de juiste plek en voor het personeel prima primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook reclame-uitingen, personeelsveiligheid en een bedrijfshandboek krijgen continu aandacht en worden telkens bijgewerkt naar de nieuwste inzichten.

Toch kan deze cyclus doorbroken worden door buitenstaanders: een inbraak zou dit bedrijfsproces ernstig kunnen verstoren of zelfs onderbreken. Bij veel bedrijfsinbraken is dat namelijk het voornaamste doel: zoveel mogelijk schade aanrichten, zowel direct als indirect. Door de inbraak wordt namelijk ook het bedrijfsproces tijdelijk stilgelegd, dit wordt door uw verzekering wellicht verplicht gesteld.

Onze specialisten laten u zien door middel van een risicoanalyse dat een beveiligingssysteem niet slechts dient om inbraken te melden, maar dat een dergelijk systeem een veel groter geheel van maatregelen betreft. We kunnen een goede beveiliging van uw bedrijf opdelen in drie soorten maatregelen:

  • Organisatorische maatregelen
  • Bouwkundige maatregelen
  • Elektronische maatregelen

Organisatorisch maatregelen:

Dit is de meest eenvoudige maatregel, die snel door te voeren is. Er zijn tal van slimme organisatorische aandachtspunten waar vaak niet (meer) aan gedacht wordt, maar die wel het risico op een inbraak kunnen beperken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goed sleutelbeheer, het beperken van opklimmogelijkheden rondom het gebouw, het opbergen van gereedschap en steekwagens, en het maken van sluitrondes.

Bouwkundige maatregelen:

Het beste wat u kunt doen is ervoor zorgen dat een inbreker het pand niet kan betreden, of in ieder geval zo lang mogelijk buiten wordt gehouden. Dat kan door het toepassen van geclassificeerde gevelelementen, gecertificeerd hang- en sluitwerk, terreinbeveiliging, ramkraakbeveiliging en ga zo maar door. Onze adviseur kan diverse maatregelen aangeven, welke op uw situatie van toepassing zijn.

Elektronische maatregelen:

Deze maatregelen zijn voornamelijk gericht op het (vroegtijdige) detecteren van mogelijke inbrekers en zowel het signaleren als het versturen van een calamiteit naar een ontvanger, zoals een Particuliere Alarm Centrale. Onze adviseur ontwerpt samen met u een maatwerksysteem, waarbij alle eisen, risico’s en wensen worden vertaald naar een pasklaar project. Zo bent u altijd verzekerd van een optimale beveiliging volgens de nieuwste technieken. Integratie van diverse elektronische systemen is daarbij mogelijk. Zo kunnen we werken met toegangscontrole-, intercom- en camerasystemen, maar ook met automatische verlichting.

Een goed beveiligingssysteem draagt zonder meer bij aan de continuïteit van uw bedrijf, met name vanwege diens preventieve aard. Halve maatregelen zijn geen maatregelen: er zijn zo veel aspecten om op te letten! Daarom adviseren, leveren, certificeren en onderhouden wij graag een goed doordacht en compleet beveiligingssysteem voor uw specifieke situatie. Daarin zullen we alle beveiligingsaspecten en bovengenoemde maatregelen meenemen.

Onze adviseurs zijn bereikbaar via beveiliging@schekman.nl of telefonisch op 024-371 77 77.

Sitemap