Samenwerking Hoogwegt Arnhem

In opdracht van de bouwkundig aannemer Mertens Bouwbedrijf Weert hebben wij de elektrotechnische installaties verzorgd in het nieuwbouw kantoor voor de Hoogwegt Group aan de Amsterdamseweg in Arnhem. Hoogwegt Group, opgericht in Nederland in 1965, is uitgegroeid tot 's werelds grootste onafhankelijke leverancier van zuivelproducten en ingrediënten, actief in meer dan 130 landen. De Hoogwegt Group had een specifieke wens: het kantoor moest geen standaard kantoor worden, maar een gevoel van luxe uitstralen. Een terechte keuze, aangezien het kantoor precies tegenover het NS-station te Arnhem is gelegen.

Twee partijen

Er zijn vaak een aantal partijen gemoeid met het neerzetten van een nieuwbouwpand. In dit geval is er een tweedeling tussen de eigenaar van het pand en de gebruiker. Beide partijen hadden eigen wensen voor het pand, die op elkaar moesten worden afgestemd. Na goed beraad en plannen was het aan ons om binnen het vastgestelde budget en bouwtijd de elektrotechnische installatie te realiseren. Deze installatie was in dit geval opgedeeld in twee overeenkomsten: een basisovereenkomst zijnde casco-bouw en een afbouw-overeenkomst, gebaseerd op de huurderswensen.

Wat hebben wij geïnstalleerd?

Voor een luxueus pand als dat van de Hoogwegt Group in Arnhem was het steeds makkelijker en aantrekkelijker om systemen te implementeren die niet alleen heel gebruiksvriendelijk zijn, maar ook gemak bieden op het gebied van veiligheid en comfort. De door ons geleverde, gemonteerde en bedrijfsvaardig opgeleverde elektrotechnische installaties zijn dan ook niet alleen gericht op de basisvoorzieningen zoals verlichting en klimaatbeheersing, maar ook op het gemak voor de eindgebruiker en automatisering van verschillende processen.

Energie

Zo hebben wij gezorgd voor een goed energiebeheer middels een transformator 630kVA (geleverd vanuit onze holding door Batenburg Energietechniek en geïnstalleerd vanuit Batenburg Installatietechniek door Sparreboom), hoofd- en onderverdeelinrichtingen, fundatie-aarding en een algemene verlichtingsinstallatie 230V met een algemene krachtinstallatie 230V / 400V. Op het dak hebben we PV-panelen gelegd. De computers en onderlinge installaties kunnen gebruikmaken van het cat.6 U/UTP data-netwerk, dat we inclusief patchkasten hebben aangelegd. Alle installaties, van klimaatbeheersing tot de beveiligingscamera’s en de intercominstallatie, zijn via KNX-touchscreens te bedienen op de receptiebalie.

Veiligheid

Uiteraard hebben we het nieuwe pand voorzien van nood- en transparantverlichting, om tijdens calamiteiten de veiligheid van het personeel en eventuele gasten te waarborgen. Daarvoor is een gecertificeerd brandmeld-en ontruimingsinstallatie ingebouwd. Daarnaast beschikt het pand over een uitgebreide CCTV-installatie (camerabeveiligingsinstallatie), uitgebreid met kentekencamera’s bij de parkeergarage, slagbomen voor de parkeerkelders en een toegangscontrole-installatie met kaartlezers. De in- en uitritten van de parkeerkelders zijn bovendien voorzien van hellingbaanverwarming. Uiteraard beschikt het pand over een geavanceerd inbraakmeldinstallatie, gekoppeld aan het KNX-systeem.

Sitemap