Noodverlichting

Noodverlichting is een essentieel facet in de veiligheid van uw medewerkers en bezoekers. De noodverlichting moet in alle gevallen duidelijk te zien zijn en optimaal functioneren om mensen in uw pand zo snel veilig mogelijk naar buiten te begeleiden. Omdat een noodverlichtingsinstallatie de levens van uw medewerkers en bezoekers kan redden is een jaarlijkse keuring en regelmatig onderhoud wettelijk verplicht. Hierdoor is uw noodverlichting ten alle tijden operationeel en betrouwbaar op het moment dat het nodig is. Sparreboom Techniek kan de inspectie en onderhoud aan uw noodverlichtingen volgens de nen-50172 en de isso 79 verzorgen, en hiermee u de last ontnemen.

Activiteiten boek
Batenburg Installatietechniek kan u op verschillende manieren helpen aan te tonen dat uw noodverlichtingsinstallatie conform de norm is aangelegd en ook conform de norm wordt onderhouden en geïnspecteerd. Dit kan doormiddel van het opstellen van een digitaal of hardcopy activiteiten boek, met dit activiteitenboek kan u aantonen dat u alle nodige maatregelen heeft getroffen om uw installatie optimaal te laten functioneren. In het activiteiten boek zijn onder andere de inspectierapportages, installatie tekeningen en aanpassingen aantoonbaar.

Inspectie van de noodverlichting
Tijdens de inspectie van de noodverlichting wordt er gekeurd of de installatie nog voldoet aan de huidige situatie. Alle inspecteurs van Batenburg zijn gecertificeerd en opgeleid om de juiste kwaliteit te waarborgen. Ook doorloopt Batenburg Installatietechniek jaarlijks een audit om aan te tonen dat de rapporten volledig onafhankelijk zijn opgebouwd. Tijdens de inspectie beoordelen de inspecteurs van Batenburg Installatietechniek een aantal punten zoals: is de installatie volgens een goed gekeurd ontwerp aangelegd, controle of alle armaturen aanwezig zijn en waar nodig voert de inspecteur een autonomietest uit. Als afronding zal de inspecteur een visuele controle ronde doen door het pand waarin hij de gehele installatie inspecteert en hierbij aantekeningen maakt. De volledige inspectierapporten worden toegevoegd aan het activiteiten boek zodat u op elk moment alle gegevens kunt inzien.

DEKRA gekeurd
Om optimale kwaliteit te bieden aan de klanten van Batenburg Installatietechniek doorgaan wij jaarlijks een audit via DEKRA. Dit garandeert de klant dat wij volledig onafhankelijk inspecteren en rapporteren. Wanneer wij bij een inspectie herstelpunten of correcties bevinden kan zelf kiezen wie u de werkzaamheden laat uitvoeren, dit kan uzelf doen, een derde partij zijn of u kan ervoor kiezen dat de specialisten noodverlichting van Batenburg Installatietechniek deze punten voor u herstellen.

Meer weten?

Product highlights

  • Onafhankelijke inspecties
  • Veiligheid
  • Isso 79
Sitemap