Ontruimingsinstallatie

Veilig ontruimen met een ontruimingsinstallatie

Wanneer uw brandmeldinstallatie rook of vuur meldt, moet u uw pand zo snel mogelijk kunnen ontruimen. Een ontruimingsinstallatie is daarvoor onmisbaar. Met een goede installatie zorgt u dat uw medewerkers uw pand snel en veilig kunnen verlaten. Vanuit het bouwbesluit wordt er een ontruimingsinstallatie voorgeschreven zodra er ook een brandmeldinstallatie wordt geëist.

Ontruimingsinstallatie

Welk type ontruimingsinstallatie er wordt toegepast is afhankelijk van het gebruik van een gebouw. In situaties waar een grote massa mensen aanwezig zijn wordt een andere ontruimingsinstallatie gevraagd dan in een zorgomgeving waar minder zelfredzame mensen verblijven.

We onderscheiden de volgende ontruimingssystemen.

 • Ontruiming type A: het ontruimen van het pand dient door middel van gesproken woord plaats te vinden.
 • Ontruiming Type B: het ontruimen van het pand vindt plaats door middel van een slowwhoop signaal.
 • Stille alarmering: in situaties waar een ontruiming met slowwhoop of gesproken woord tot paniek kan leiden, wordt er gebruik gemaakt van stille alarmering. Alleen de medewerkers worden geattendeerd. Zij zorgen voor de ontruiming van de aanwezigen. Stille alarmering kan op de volgende manieren plaatsvinden.

  1. Melding op een attentiepaneel.
  2. Via een personenzoekinstallatie.
  3. Via een kan automatisch een gesproken codebericht worden weergegeven

Welk van deze ontruimingssystemen er ook voor u van toepassing is, Batenburg Installatietechniek heeft de juiste kennis en ervaring in huis om een passende ontruimingsinstallatie te ontwerpen en aan te leggen. Neem hiervoor contact met ons op.

Meer weten?

Product highlights

 • Kennis en ervaring
 • Veel systeemkeuzes
 • Korte communicatielijnen
Sitemap