Focus op energietransitie

Focus op energietransitie

Waterstof
Waterstof is een van de sleutels van een succesvolle energietransitie. Of het nu gaat om hoge temperatuursverwarming, energieopslag of mobiliteit. Door bijvoorbeeld het gebruik van waterstof in een CV installatie besparen we aardgas en wordt CO2 en NOx uitstoot teruggedrongen. Met deze slimme en hybride oplossingen helpen wij met technische oplossingen op het gebied van waterstof de energietransitie.

Energieopslag
Waar er energietransitie gezegd wordt, wordt er ook energieopslag gezegd. Energieopslag komt in meerdere vormen, Voorbeelden hiervan zijn batterijen, zout, flow, mechanische energie of waterstof. Iedere opslagvorm heeft haar specifieke eigenschappen, waardoor we in iedere toepassingsgebied een andere oplossing kunnen voorstellen. Zo kunnen er bijvoorbeeld de tijd van opslag of de snelheid van ontladen een rol spelen bij het identificeren van de juiste combinatie van opslag oplossingen.

Zonne-energie
Zonnepanelen zijn een groot onderdeel geworden van het Nederlandse straatbeeld. Zij vangen de energie van de zon op en voorzien in een deel van de elektriciteitsbehoefte. Wij verzorgen met onze kennis en ervaring op het gebied van elektrotechniek en energietechniek veilige aansluitingen vanaf de omvormers tot en met de aansluiting van de lokale netbeheerder. Ook hebben wij standaard oplossingen voor grote zonneparken met inverter stations en compact stations.

Elektrisch laden
We willen Europa zo milieuvriendelijk maken als mogelijk is. Eén van de manieren om dit te realiseren is EV charging. Volgens het klimaatakkoord in Europa zetten we in op de reductie van CO2-uitstoot en worden er steeds meer diesel bussen/vrachtwagens vervangen voor elektrische varianten. Om deze vervoersmiddelen op te laden verzorgt Batenburg Installatietechniek de oplaadpunten voor het bus- en vrachtwagenvervoer in de Benelux.

Met de oplossingen die wij bieden maken wij de volgende stap in elektrisch vervoer voor onze opdrachtgevers mogelijk. Wij hebben meerdere jaren ervaring met de engineering, het installeren en het onderhouden van EV Charging infrastructuur. Onze serviceorganisatie zorgt voor een snelle, professionele ondersteuning en voor het uitvoeren van preventief onderhoud. Wij staan 24/7 klaar zodat de opdrachtgevers zich volledig kunnen focussen op het elektrische vervoer

Batenburg Installatietechniek
Binnen onze divisie Installatietechniek helpen we opdrachtgevers in de industrie, logistiek en utiliteit bij de energietransitie (duurzaamheid, energietechniek, elektrisch opladen, klimaattechniek) en veiligheid (beveiliging en cameratechniek). Samen zorgen we voor een vlekkeloze installatie en optimaal functioneren. Dankzij onze specialisaties in techniek én service, beheer en onderhoud, helpen wij veel klanten met een veilige, duurzame en efficiëntere exploitatie. We werken daarbij niet alleen met de standaard installaties maar ontwikkelen ons voortdurend. Zo installeren we de eerste grote waterstofketels en zijn we een van de vooruitstrevende security partners. Die kracht zetten wij in voor onze opdrachtgevers. Samen richting de dag van morgen.

Sitemap