Nieuwbouwpand Duijnstede Beheer BV

Sustainable Cities

Recent hebben wij een nieuw bedrijfspand voor Duijnstede Beheer BV mogen opleveren. Voor dit pand heeft Batenburg Installatietechniek de volledige E- en W- installaties mogen voorzien, inclusief vloerverwarming. Het pand is volledig gasvrij, vanwege de all-electric installatie.. Bijzonder aan dit project was de flexibele samenwerking Groothuis Bouwgroep en Duijnstede Beheer. Zo hebben wij tijdens het project nog wijzigingen in de inrichting aangebracht naar wens van de gebruiker.

Verwarmingsinstallatie

De warmte opwekking voor het kantoor is gerealiseerd met behulp van een elektrisch aangedreven luchtwarmtepomp in combinatie met vloerverwarming. De warmtepomp is opgesteld op het dak. Voor de warmte afgifte zijn fancoilunits toegepast en is een warmteterugwinning in de luchtbehandelingskast opgenomen. De capaciteit van de fancoilunits is berekend met toepassing van de daarvoor bestemde normen en voorschriften. Het kantoorgebouw heeft een hoge comfortklasse en de temperatuur kan per ruimte worden ingesteld (gelijktijdig verwarmen en koelen mogelijk, door warmte en koude uitwisseling tussen de verschillende ruimten). Centraal wordt lucht voorverwarmd/gekoeld en ingeblazen in de vertrekken. In deze vertrekken zijn naregelingen aanwezig voor zowel verwarmen als koelen.

Ventilatie en luchtbehandelingsinstallatie

In de installatieruimte in het kantoor staat een centrale ventilatie installatie met warmte terugwinelement opgesteld. Deze voorziet het volledige kantoor van de benodigde lucht af en aanvoer. In de kantoren worden zowel lucht aan als afvoeren in het plafond gemonteerd en in de sanitaire groep en ter plaatse van de pantry wordt de lucht retour gezogen te worden. Voor de productie ruimte is een separate warmteterugwinunit opgesteld.

Brandbestrijdingsinstallaties

Kantoor en bedrijfsruimten worden voorzien van brandbestrijdingsinstallatie conform de vigerende wet- en regelgeving. De installatie bestaat uit de nodige brandslanghaspels, poederblussers en pictogrammen. In de kantoren en productieruimten zijn brandslanghaspels in een inbouwkast opgenomen aangebracht. Daarnaast zijn er handbrandmelders en slowwhoops aangebracht.

Verlichting kantoor

Ten behoeve van het kantoor zijn verlichtingsarmaturen in de verlaagde plafonds aangebracht. De toegepaste verlichtingsarmaturen in de kantoorruimtes zijn LED inbouw verlichtingsarmaturen met beeldschermvriendelijke afscherming. Schakeling per vertrek met

aanwezigheid detectie. In de verkeersruimten, toiletten, voorruimten en pantry’s zijn LED-downlighters toegepast, buiten in de luifel downlighters. De schakeling in de natte ruimtes geschiedt door middel van aanwezigheid detectie. De verlichting in de verkeersruimtes geschiedt centraal.

Bekijk meer van onze projecten

Sitemap