Nieuwbouw DC Mediq

Sustainable Cities
Nieuwbouw Distributiecentrum Bleiswijk - systeemintegratie

Nieuwbouw Distributiecentrum Bleiswijk - systeemintegratie

Beveiligingssystemen bij Mediq

Iedere dag rekenen miljoenen patiënten én de toegewijde professionals die voor hen zorgen op de levering van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen van Mediq.

Als betrouwbare partner van patiënten, zorgprofessionals en zorgverzekeraars focust Mediq voortdurend op het verbeteren van de zorguitkomsten en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg.

Ten behoeve van de levering van de hulpmiddelen en oplossingen, realiseerde Mediq een nieuw distributiecentrum in Bleiswijk. Samen met onze zusterbedrijven Van Dalen Installatietechniek BV, Dekker van Geest en Sparreboom Techniek BV, zijn wij verantwoordelijk voor het merendeel van de technische systemen binnen de nieuwbouw.

VisiOn ISP is verantwoordelijk voor de beveiligingssystemen, te weten het camerasysteem, inbraak, toegangscontrole en intercom, alsmede voor de levering en integratie van deze deelsystemen op het Security Platform. Daarnaast realiseren we de koppelingen met het gebouwbeheersysteem.

Omschrijving / werkzaamheden

Omschrijving / werkzaamheden

Bij de nieuwbouw van een distributiecentrum worden ook allerlei beveiligingssystemen uitgevraagd. VisiOn ISP heeft de projectie en het ontwerp gemaakt voor de diverse systemen (Security platform, camera-, toegangscontrole-, intercom- en inbraaksysteem) en vervolgens zorg gedragen voor de volledige realisatie daarvan.

De beveiligingssystemen zijn geïntegreerd in het Security Platform Genetec, van waaruit tevens koppelingen zijn gerealiseerd met de aanwezige gebouwbeheersystemen. Op deze wijze is er één platform ontstaan, van waaruit de gebruikers alle systemen op een eenvoudige en overzichtelijke wijze, kunnen beheren en gebruiken.

Er zijn diverse ‘derden’ systemen gekoppeld. Vanuit het Security platform kunnen de slagbomen en schuifhekken worden bediend, en de toegangscontrole is met het brandmeldsysteem gekoppeld.

Ten behoeve van de gereguleerde toegang tot het pand, hebben we een tourniquetlijn geplaatst, die middels het toegangscontrolesysteem kan worden geactiveerd.

Wilt u meer weten over dit project, neem dan even contact met ons op. Contactpersoon VisiOn ISP:  Erik Baeten, telefoon 0416-745074.

Sitemap