TT Festival Assen 2018

TT Festival Assen 2018

Specificaties

Gerealiseerd sinds 2011
Aanneemsom Huurbasis
Uitvoeringsduur 2 weken
Rol / Aandeel Cameratoezicht

 

Crowd-monitoring

Flexibel Cameratoezicht

 

Het TT festival in Assen, is een jaarlijks terugkerend publieks-evenement. In 2018 bood het festival plaats aan circa 175.000 festival bezoekers. Op een locatie waar zoveel mensen bijeen komen, is het niet eenvoudig om toezicht te houden en exact te weten wát er op iedere locatie gebeurt in de aanloop naar, tijdens en direct na afloop van het evenement. Toch heeft de organisatie een duidelijke verantwoording met betrekking tot zaken als verkeersveiligheid, logistiek, organisatie en ook de veiligheid van de bezoekers. Daartoe worden tal van maatregelen getroffen die het festival in goede banen moeten leiden. Eén van de maatregelen die getroffen worden is de inzet van beveiligingscamera’s.

Crowd Monitoring

Crowd Monitoring

Omschrijving / werkzaamheden

Net als de afgelopen jaren, werden ook in 2018 camera’s ingezet voor diverse doeleinden;

  • crowd monitoring (publieksstromen, -gedrag en bezetting)
  • coördinatie van security personeel (security)
  • ondersteunend van het logistieke en organisatorische proces (productie),
  • opsporen van, en ondersteunen bij  onregelmatigheden die inzet en / of (re)actie van hulpdiensten behoeven (Politie, GGD, Brandweer, organisatie en Gemeente)

VisiOn ISP is sinds jaren verantwoordelijk voor zowel de technische installatie van het cameratoezicht (2018: 22 camera’s in de binnenstad), als ook voor het operationele beheer.

De beelden worden samen gebracht in de toezichtruimte, waar het MST (Multidisciplinair Samenwerkings Team) gehuisvest is. De diverse partijen die gezamenlijk waken over de veiligheid van het festival.

Tijdens het uitkijken van de camerabeelden, reageert VisiOn ISP primair op afwijkend gedrag van het publiek (crowdmanagement). Daarnaast ondersteunen we bij het opsporen van onregelmatigheden en andere zaken die de veiligheid kunnen beïnvloeden. De waarnemingen, worden binnen het MST, direct gecommuniceerd naar de verschillende belanghebbenden. Daarmee vervuld VisiOn ISP een essentiële ondersteunende rol op het gebied van crowdmanagement, naar zowel organisatie, beveiliging, politie, brandweer en GGD.

Sitemap