Warmtepompen

Een warmtepomp haalt energie uit de omgeving en zet deze om naar verwarming of koeling. Hiervoor gebruikt de warmtepomp elektrische energie. In principe heeft iedereen al een soort warmtepomp in huis, namelijk de koelkast. De koelkast haalt warmte uit de ruimte om de koelkast van binnen te koelen.

Met een warmtepomp is een gasaansluiting niet meer noodzakelijk. De warmtepomp is zo efficiënt dat het energieverbruik lager is dan dat van een HR-ketel. Dit scheelt in de energiekosten maar ook in de CO2 uitstoot. Een ander groot voordeel van de warmtepomp is dat het gebouw zowel verwarmd als gekoeld kan worden. In combinatie met een zonneboiler  kan de warmtepomp een nog hogere efficiency behalen.

Een warmtepomp kunt u toepassen als uw woning zeer goed geïsoleerd is. Ook moet het afgiftesysteem geschikt zijn voor lage temperaturen, bijvoorbeeld vloerverwarming. De warmtepomp heeft meer ruimte nodig dan een CV-ketel, hiervoor moet wel ruimte zijn in het gebouw. Met een warmtepomp is het vaak ook mogelijk om te koelen!

Meer weten?

Product highlights

  • Duurzaam
  • Efficiënt energie verbruik
  • Verwarmen en koelen
Sitemap