Batenburg Techniek verbindt zich als sponsor aan Sailing Team NEXTGEN in The Ocean Race

 

Batenburg Techniek verbindt zich als sponsor aan Sailing Team NEXTGEN in The Ocean Race

Sailing Team NEXTGEN, de Nederlandse inzending voor The Ocean Race, kan rekenen op de support van Batenburg Techniek. Voor het technologiebedrijf is het de eerste keer dat zij zich aan een team in ’s werelds zwaarste zeilrace verbinden. Zowel bij Batenburg als aan boord draait het om een perfect samenspel tussen mens en techniek.

Ralph van Den Broek, CEO van Batenburg Techniek, benadrukt dat Sailing Team NEXTGEN in zijn kern alles raakt waar het bedrijf voor staat. “Zeilen gaat veel verder dan alleen de juiste koers varen. Bij deze toprace draait het om luisteren naar de techniek, met elkaar samenwerken en omgaan met de specifieke omstandigheden. En jonge mensen daarbij de kans geven om te groeien en te ontwikkelen, dat herkennen wij als Batenburg als geen ander.”

“Elke dag gaan wij samen met klanten de wedstrijd aan om door een slimmere focus de juiste combinatie van technieken te vinden. Daarbij gaat het niet alleen om de race van vandaag maar vooral ook om die van morgen. Zo werken we samen met én voor elkaar aan de komende generatie. Racing; with the next generation,” aldus een enthousiaste CEO.

The Ocean Race

The Ocean Race, voorheen Volvo Ocean Race, is de meest prestigieuze zeilwedstrijd rond de wereld. De 14e editie van de race start op 15 januari 2023 in het Spaanse Alicante en eindigt zes maanden later en 60.000 kilometer verder in het Italiaanse Genua. Onderweg wordt achtereenvolgens in Kaapverdië, Kaapstad, Newport, Aarhus en Den Haag aangemeerd.
 
De zeilrace is uitdagend en zwaar en wordt gezien als de ultieme test voor een professioneel zeilteam. Al meer dan vier decennia bevindt de The Ocean Race zich op de kruising van topsport, techniek en menselijk avontuur.

Batenburg Techniek

Batenburg Techniek is een technologie bedrijf met impact. Het bedrijf werkt aan een duurzame toekomst door bestaande technologie te verbeteren en nieuwe technologie mogelijk te maken en daarbij in te zetten op digitalisering en energietransitie. Ze doen dit al meer dan honderd jaar met meer dan 1.200 hoog gekwalificeerde en ervaren medewerkers. Specialisten die zich onderscheiden door domeinkennis én door de kernwaarden: dichtbij, creatief en energiek. In eigen huis is Batenburg toonaangevend in duurzaamheid waardoor ze de praktijk kennen en de verantwoordelijkheid nemen.

Voor meer informatie over Batenburg Techniek,
Jojanneke Langevoord – jojanneke.langevoord@batenburg.nl – 010 292 80 80
Voor meer informatie over Sailing Team NextGen,
Bart Salemans – bart@87knots.com - 0613756420

Sitemap