Batenburg laat recreatiepark tot leven komen intensieve samenwerking

Batenburg is sinds het 1e kwartaal 2016 betrokken bij het ontwikkelen van recreatiepark ParqGreen te Reeuwijk. Een vakantiepark met 271 luxe waterlodges, -woningen en -villa’s. Een project dat gefocust is op duurzaamheid en kwaliteit.

Na het wegvallen van de vorige aannemer heeft Batenburg actie ondernomen om de opdracht over te nemen. Bijzonder detail is dat Batenburg betrokken is met drie partijen die samenwerken aan de 1e fase van 129 woningen, namelijk: Batenburg Energietechniek en Batenburg Installatietechniek.

Energietechniek is verantwoordelijk voor het leveren van de transformatorstations en terreinkasten. Installatietechniek verzorgt de 10kV bekabeling van de drie trafo stations  en de laagspanningsbekabeling tussen de stations, terreinkasten en de voeding naar de woningen.

Installatietechniek verzorgt het drinkwaternet. Ze hebben een watermeterput geleverd van maar liefst 3000kg en deze staat op houten heipalen met het oog op duurzaamheid en het voorkomen van wegzakken in drassige bodem.  De put wordt geïnstalleerd  door waterbedrijf Oase. Daarnaast heeft Dekker van Geest de huisaansluitingen afgerond en het park voorzien van brandwater voorzieningen zodat de brandweer uitstekend hun werk kunnen doen bij mogelijke calamiteiten.

Zoals hier boven wordt genoemd, is het project gefocust op duurzaamheid en kwaliteit. Het is een geheel ecologisch/groen project en daarom zijn alle fundaties voor de woningen, transformatorstations en buiten opstellingskasten gemaakt van hout net als bij de waterputten van Dekker van Geest.

Batenburg helpt elkaar naar de volgende stap binnen techniek. Zo hebben onze collega’s van Installatietechniek een cursus gekregen in het magazijn van Energietechniek over het maken van kabelmoffen. Deze kabelmoffen zijn vervolgens gebruikt om de woningen op het recreatiepark aan te sluiten op het net. De planning is om 1 december 2016 de woningen van fase 1 op te leveren zodat het park voor zijn doel gebruikt kan worden: vakantie vieren.

Sitemap