Meer voedselproductie met minder water

Consumption and Production

Met nieuwe technologieën op het gebied van watermanagement kan de agrarische sector meer produceren tegen betere kwaliteit. 24green, de jongste en innovatieve businessunit van ons zusterbedrijf Hoogendoorn, introduceerde daarom in 2013 een klimaat- en irrigatiecomputer voor de agrarische sector.

Water wordt steeds schaarser. Als we niets doen, is in 2030 de behoefte aan water 40 procent hoger dan de beschikbare hoeveelheid. En heeft de helft van de wereldbevolking een ernstig tekort aan water. De agrarische sector is met 93 procent de grootverbruiker van water en dus ook dé plek om het verschil te maken.

Bundeling van kennis over software en hardware

Bundeling van kennis over software en hardware

24green ontwikkelde het 24greensysteem (de Greenbox) op basis van bijna vijftig jaar ervaring in het regelen van water- en klimaatprocessen in de tuinbouw. Wij zijn als onderneming van Batenburg Techniek sinds het begin betrokken bij de ontwikkeling van het prototype van de Greenbox. Waar 24green de specialist is op het gebied van software, kunnen wij onze enorme kennis op hardware – en assemblagegebied inbrengen.

Basis zo veel mogelijk gelijk

De hardware van de Greenbox bestaat uit een aantal hoofdonderdelen: een industriële pc met daarop de regelsoftware, I/O-modulen, een voeding en een kast waarin alles wordt gemonteerd. Op basis van specifieke behoeften van de eindklant kan 24green hieraan gemakkelijk componenten toevoegen. Maar de basis is zo veel mogelijk gelijk.

Internationaal de markt op

24green wil de Greenbox de komende jaren in grote aantallen internationaal verkopen. Daarvoor is het belangrijk dat de producten in hun basisuitvoering met pallets tegelijk wereldwijd worden verscheept naar de dealers in de verschillende landen. Daar wordt het product aangepast aan de wensen van de klant en eventueel de dealer door middel van brand labeling van zowel de hardware als software.

Synergie

De leveranciers van Hoogendoorn leveren de hoofdcomponenten rechtstreeks af bij ons. Wij zorgen vervolgens voor de inkoop van de overige componenten en assembleert het systeem. Daarnaast zorgen wij voor het voorraadbeheer van de geassembleerde systemen. Momenteel gaan de systemen nog voor een aantal laatste handelingen en het testen naar Hoogendoorn voor ze worden verscheept naar de eindklant. Het streven is dat wij in 2014 ook die taken zelf gaat uitvoeren.

Sitemap