Focus op
energiemanagement
Samen onderweg
naar een brighter tomorrow
Moderne bedrijfslocaties draaien op eigen energieopwekking, elektrische voertuigen en zware installaties. Zonder slimme aansturing ontstaan pieken, verspilling of uitval. Ons energiemanagementsysteem (EMS) regelt het volledige samenspel tussen opwekking, verbruik en opslag. Daarmee ontstaat grip, efficiëntie en
bedrijfszekerheid. Alle energiestromen worden lokaal gecoördineerd binnen de netgrenzen, met aantoonbare kostenbesparingen en toekomstgerichte energieprestaties als resultaat.
Lees hieronder verder om te ontdekken hoe Batenburg Techniek met energiemanagement-oplossingen de industrie, gebouwen en transport verduurzaamt met minimale kosten én maximale zekerheid.
Lars Lucardie
Accountmanager
Jasper Willems
Accountmanager
Energiemanagment brengt de huidige energiestromen in kaart en stelt je in staat om deze bij te sturen, te optimaliseren en te verdelen.
Hierdoor kan je energiepieken voorkomen en optimaal gebruiken van je capaciteit. Dit gebeurt in zeven stappen:
Zo verduurzamen klanten van Batenburg met energiemanagement:
Meten is weten:
Met een EMS krijg je realtime inzicht in het energieverbruik van machines, installaties en gebouwen.
Verlies minimaliseren:
Sluipverbruik en pieken worden direct zichtbaar, waardoor je gericht kunt ingrijpen.
Eigen opwek optimaal benutten:
Door slimme aansturing gebruik je maximaal zelf opgewekte zonne-energie, bijvoorbeeld door laadpalen of productieprocessen hierop af te stemmen.
Flexibel sturen:
Energie-intensieve processen verschuif je naar momenten met veel duurzame opwek of lage tarieven.
Opslag inzetten:
Batterijen slaan overtollige energie op, zodat deze later duurzaam ingezet wordt.
Continu optimaliseren:
AI-algoritmes verbeteren het systeem continu, zodat elke kilowattuur zo duurzaam mogelijk wordt ingezet.
Verantwoording afleggen:
Met heldere rapportages kun je verantwoorden aan klanten, partners en wetgeving.
Resultaat: lagere energiekosten, minder CO₂-uitstoot en een toekomstbestendige bedrijfsvoering.
Energiesimulatie
Batenburg kan middels een digital twin de energie-infrastructuur van bedrijven volledig nabootsen. Vervolgens simuleren we nauwkeurig de impact van duurzame energie alternatieven voor een pand. Ontdek welke maatregelen energieverbruik optimaliseren en hoe bedrijven, ondanks netcongestie, toch hun groeiambities kunnen behalen.
Energiesimulaties leveren input voor technische inhoud en schatten de totale kosten van een energieproject, waaronder initiële investeringen, operationele kosten en onderhoudskosten over de levensduur.
In de industrie, waar energie-intensieve processen de norm zijn, speelt elektrificatie een cruciale rol in de overgang naar duurzaamheid. Batenburg Techniek automatiseert industriële processen en ondersteunt klanten bij elektrificatie met energiemanagement oplossingen. We helpen klanten met de automatisering van warmtesystemen, waarbij we hen begeleiden bij het slim hergebruiken, bufferen en opwekken van warmte op strategische momenten. Tevens bieden we inzicht in het energieverbruik per proces en batch, waardoor we productieplanning optimaliseren op basis van duurzame en kosteneffectieve energie.
Vervoerders staan midden in de transitie naar zero-emissie. Batenburg Techniek ondersteunt bedrijven bij de overstap naar elektrisch vervoer. We ontwerpen, leveren en installeren laadinfrastructuur voor diverse voertuigen. Energiemanagement-oplossingen zorgen ervoor dat de transitie duurzaam, betaalbaar en bedrijfszeker verloopt, bijvoorbeeld door load management en slim laden op goedkope en schone momenten.
Zo helpen wij bij het elektrificeren van het wagenpark.
Vastgoedeigenaren staan voor de uitdaging om panden energiezuiniger te maken en te verduurzamen. Batenburg Techniek helpt door energieverbruik inzichtelijk te maken en duurzame installaties, zoals warmtepompen en zonne-energie, te implementeren. Hierbij maken we gebruik van energiemanagement oplossingen om bijvoorbeeld zoveel mogelijk eigen zonne-energie te gebruiken en automatisch te voldoen aan rapportageverplichtingen, bijvoorbeeld voor ESG.