Energiesimulatie

Van data naar verduurzaming

Met onze energiesimulatie kunnen wij middels een digital twin de energie-infrastructuur van bedrijven volledig nabootsen. Vervolgens simuleren we nauwkeuring de impact van mogelijke energie-efficiëntiemaatregelen en helpen wij bedrijven kiezen welke activiteiten het meest bijdragen aan het verminderen van energieverbruik en kosten.

Energiesimulaties leveren input voor technische inhoud en schatten de totale kosten van een energieproject, waaronder initiële investeringen, operationele kosten en onderhoudskosten over de levensduur.

Wat zijn uw duurzame groeiambities?

Opbrengst voorspellen

Een nauwkeurige kostenraming is cruciaal voor weloverwogen investeringsbeslissingen. Een gedetailleerde energiesimulatie is ook waardevol voor het aantrekken van financiering. Investeerders en financiële instellingen tonen meer vertrouwen wanneer er duidelijke en geloofwaardige simulatieresultaten beschikbaar zijn.

Voor hernieuwbare energieprojecten, zoals zonne- of windenergie, voorspelt een energiesimulatie de opbrengst op basis van variabelen zoals zonuren, windkracht en lokale factoren. Dit is cruciale informatie voor het beoordelen van de financiële haalbaarheid van dergelijke projecten. Bovendien beoordeelt de energiesimulatie de verwachte vermindering van de koolstofvoetafdruk als gevolg van het geplande energieproject.

 

Onze aanpak

Tijdens onze energiesimulaties doorlopen we zo zorgvuldig mogelijk verschillende fases. Zo weten we zeker dat de resultaten van de simulaties aansluiten bij uw situatie.

 

Plan uw energiesimulatie!

Ontdek hoe een energiesimulatie u inzichten geeft in uw toekomstige energiestromen!

Geef uw beschikbare data aan

Van simulatie naar realisatie

Wanneer uit de simulatie specifieke oplossingen naar voren komen staat Batenburg klaar om deze te implementeren. Met simulaties krijgen we inzicht in verschillende configuraties waarbij rekening wordt gehouden met de volgende oplossingen of scenario's:

Duurzame opwekking

Zonne-energie en windenergie kan extra duurzaam vermogen mogelijk maken waarmee bijvoorbeeld uw wagenpark gevoed kan worden.

Energiemanagement

Optimaliseer uw energieverbruik zodat zelfs met beperkte netwerkcapaciteit meer opgewekt en verbruikt kan worden.

Energiedistributie

Anticipeer op de grotere rol van midden- en hoogspanning als gevolg van elektrificatie. Leer hoe u uw ontwerp slim en toekomstbestendig in kan richten.  

 

Energieopslag

Wat zijn uw opties voor energieopslag om extra vermogen mogelijk te maken? Batterij, H2 of thermisch?

Laadpunten

Batenburg realiseert laadinfrastructuur voor de elektrificatie van uw wagenpark, zowel voor auto, bus als vrachtwagen.

Waterstof

Op zoek naar langdurige energieopslag? Denk dan aan oplossingen op waterstof. Als Batenburg denken wij graag met u mee.

 

Onze projecten

Sitemap