Onze strategie

Wij zijn trots om als mensen en bedrijf onderdeel te zijn van de toekomst. Daarom kijken wij naar de komende 100 jaar. Het creëren van een stabiele toekomst voor ons bedrijf, onze medewerkers én een gezonde wereld.

Wij voelen de verantwoordelijkheid om onze talenten in te zetten voor onze klanten om samen die toekomst mogelijk te maken. Als technisch dienstverlener staan we dagelijks klaar voor honderden opdrachtgevers in de industrie en infra. We automatiseren hun bedrijfsprocessen en stroomlijnen deze met slimme componenten. Zo helpen we ze om hun voorsprong te behouden. Nu en in de toekomst.

Onze visie komt dan ook samen in ons motto:

Smarter focus.
Brighter tomorrow.

Energiedistributie
We realiseren de stroomvoorziening van hoogspanning tot laagspanning voor energienetwerken, industrie en utiliteitsbouw. Op die manier maken we het elektriciteitsnet gereed voor de energietransitie.
Verduurzamen bestaand vastgoed
Bij het ontwerpen en adviseren binnen de gebouwde omgeving kijken we naar duurzaamheidskansen en energiemonitoring. Ook luchtverontreiniging en CO2-reductie nemen we daarbij mee.
EV-laadinfrastructuur
De engineering, het installeren en het onderhouden van EV-laadinfrastructuur worden door ons gerealiseerd. We voeren daarbij projecten uit voor het openbaar vervoer en vrachtvervoer. Lees meer
Windenergie
Wij worden betrokken om mee te denken in oplossingen voor aansluitingen, kabelbevestigingen en indien gewenst certificering van monteurs en montage. Lees meer
Zonne-energie
Op het gebied van elektrotechniek/ energietechniek zorgen we voor veilige aansluitingen van PV-parken, vanaf de omvormers tot en met mobiele oplossingen en de aansluiting van de lokale netbeheerder. Lees meer
Man-machine interface
Wereldwijd werken specialisten met onze displays en systemen voor de human machine interface van verschillende applicaties. Ook maken wij controllers en complete operatorstoelen voor operators waarmee machines of applicaties worden bediend.
Energieopslag
We ontwikkelen oplossingen voor energieopslag via batterijen, waterstof of warmte om een optimale en efficiënte benutting van het netwerkt te realiseren. Lees meer
Waterzuivering
We zijn betrokken bij de automatisering van veel processen binnen de watercyclus en infrastructuur. Wij leveren besturingsinstallaties ten behoeve van de watertechnologie zoals winning en distributie van drinkwater, het zuiveren van riool- en afvalwater en het beheer van het oppervlaktewater.
Data intelligence
We passen analytische tools zoals Artificial Intelligence bij klanten toe om meer waarde uit data te halen. Zo helpen wij machinebouwers en productiebedrijven met predictive maintenance oplossingen om hun processen efficiënter te maken.
Simulatie
Voor klanten ontwikkelen we virtual- en augmented reality oplossingen en werken we met data- en informatietracking. We trainen operators zodat ze de systemen onder de knie hebben voor ingebruikname. Lees meer
Software implementatie
De ontwikkeling, implementatie en aansluiting van DCS, PLC SCADA, MES/MOMS oplossingen zijn ons specialisme. We werken vanuit drie terreinen: proces automation, process information, factory automation. Lees meer
Waterstof
Door het gebruik van waterstof in een CV-installatie besparen we aardgas en dus CO2. Met deze slimme hybride oplossing ontwikkelen en zetten wij een belangrijke stap in de energietransitie. Lees meer
Data driven growing
Wij werken nauw samen met onze klanten, partners en universiteiten aan duurzame tuinbouwoplossingen die een meerwaarde leveren aan de wereldwijde tuinbouw.
Robotisering
We werken aan de productieautomatisering van onze klanten om zo veilig én op afstand werken te introduceren of verder te implementeren en te verfijnen. Lees meer
Digital twin
Met het maken van digitale replica's testen en creëren we zorgvuldig complete processen en systemen. Hierdoor worden de veiligheid en slagingskans een stuk groter. Lees meer

Smarter focus.

Elke dag richten wij ons op het slimmer, efficiënter, veiliger en duurzamer maken van de productie, teelt en vastgoedexploitatie van onze klanten. Dat doen wij door slimmere producten te leveren, te installeren en door hoogwaardige software te ontwerpen om processen en systemen te besturen. Bijblijven stelt hoge eisen aan ondernemingen. Onderscheid maken tussen vluchtige hypes en blijvende toepassingen is cruciaal. Wij helpen opdrachtgevers met het maken van strategische keuzes en het praktisch toepassen van nieuwe technologieën. Denk daarbij aan digital twins, predictive maintenance, augmented, virtual reality-oplossingen en het verbruik van minder resources en het reduceren van waste. In nauwe samenwerking met opdrachtgevers, partners, universiteiten, hogescholen en researchinstellingen maken wij de nieuwste technologieën praktisch toepasbaar. Hieronder laten we een greep uit onze toepassingen zien die wij realiseren binnen de industrie.

Brighter tomorrow.

De wereld van morgen vraagt nú om het zetten van stappen. Bijvoorbeeld als het gaat om het verduurzamen van de leefomgeving, de voedselproductie, de klimaattransitie en de energietransitie. Als technisch dienstverlener creëren we milieuwinst door te innoveren; bij en samen met opdrachtgevers. In de energietransitie maken we met bijvoorbeeld EV-laadinfrastructuur al grote stappen mogelijk voor onze klanten. Binnen de installatietechniek maken energiebesparing en CO-reductie bij nieuwbouw en renovatie standaard al onderdeel uit van de opdrachten. Bij al onze projecten werken we, waar mogelijk, aan het realiseren van milieuwinst. Zo dragen we bij aan een duurzame wereld voor toekomstige generaties.

Onze hoog gekwalificeerde en ervaren Batenburgers onderscheiden zich door domeinkennis van klanten en door onze kernwaarden: intiem, creatief en energiek.

Wat wij bereiken 

Samen met onze klanten bereiken we het meeste om over 100 jaar ook nog een succesvolle samenleving te hebben. De grote uitdaging ligt in onze ogen bij het klimaat en de voedselvoorziening van onze groeiende wereldbevolking. 
Onze kracht ligt binnen het mogelijk maken van de energietransitie binnen verduurzaming en op het automatiseren van productieprocessen van voedsel en schoon drinkwater.

Slimme voedselproductie

Slimme voedselproductie

Met de Wageningen Universiteit ontwikkelden wij het programma ‘Plant empowerment’. Op basis van de fysiologie van planten is vastgesteld welke effecten het binnenklimaat in de kas heeft op het welbevinden en de groeisnelheid van planten. Nieuwe technieken, zoals goedkope draadloze sensoren die zijn gekoppeld aan het datanetwerk, stellen het microklimaat op de diverse plaatsen in de kassen vast. Dit microklimaat wordt vervolgens plaatsgebonden geoptimaliseerd, zodat planten optimaal groeien en de efficiency verder verbetert. 

Duurzame energie

Lees meer over ons

 

Sitemap