Historie, ons verhaal

De volgende stap mogelijk maken. Dat is de rode draad in de geschiedenis van Batenburg Techniek. Oprichter Piet Batenburg was altijd geïnspireerd door techniek en de kansen ervan voor zijn opdrachtgevers. In diezelfde geest ontwikkelt Batenburg Techniek tegenwoordig technologische toepassingen voor opdrachtgevers. Vooruitgang was vroeger de drijfveer, is dat vandaag en blijft dat in de toekomst.

De eerste stappen

De eerste stappen

Piet Batenburg Techniek maakte begin 1900 als elektrotechnisch pionier elektrisch licht mogelijk voor Rotterdamse ondernemers. Op 29 september 1919 wordt Batenburg officieel ingeschreven in de Kamer van Koophandel in Rotterdam. Hij laat het bedrijf in de jaren twintig verder groeien door technologische vooruitgang te integreren in de werkzaamheden. Kansen die hij ziet voor andere ondernemers, inspireren en motiveren hem. De eerste uitbreiding kenmerkt de toekomst van de onderneming. Batenburg Techniek stapt in een voor de begin jaren dertig innovatieve markt: radio en telegrafie: ‘De fabricatie, aanleg, reparatie en den handel in telegrafische artikelen en installaties en alles wat in den minsten zin des woords daarmee verband houdt’ (akte 1931).

Na de oorlog
Jaren 70 & 80

Jaren 70 & 80

Door specialisatie te combineren met innovatieve technieken groeit de onderneming verder. Zo ontwerpt Batenburg Techniek bijvoorbeeld besturingssystemen voor industriële opdrachtgevers.

De onderneming ontwikkelt zich tot een groep, die steeds een stap verder denkt. Specialisten die technische kennis vertalen naar praktische toepassingsmogelijkheden.

Onze focus

Over Batenburg Techniek

Kerncijfers

Maatschappelijk betrokken

Onze mensen

Strategie

Sitemap