Kerstgroet in samenwerking met Stedin

Batenburg & Stedin wensen u fijne feestdagen!

In samenwerking met Stedin heeft Batenburg een ludieke kerstvideo opgenomen. Want 2024 wordt een jaar waarin wij met zo’n 250 transformatorstations keihard voor u aan de slag gaan om de elektrificatie die de energietransitie met zich mee brengt mogelijk te maken. ⚡

Het eerste exemplaar werd feestelijk bezorgd door De Kreek Transport B.V. 🎄

Afgelopen zomer heeft  Netbeheerder Stedin namelijk met energiespecialisten Alfen en Batenburg Techniek contracten getekend voor de levering van 500 prefab transformatorstations per jaar. De contracten hebben een looptijd van maximaal acht jaar met een totale waarde van € 160 miljoen. Alfen en Batenburg Techniek nemen een gelijkwaardig deel op zich voor de uitvoering. Als antwoord op de energietransitie is Stedin volop bezig met de uitbreiding van het elektriciteitsnet waardoor er een groeiende vraag is naar transformatorstations.

Transformatorstations, in de volksmond ook wel trafohuisjes geheten, zijn onmisbare knooppunten in het elektriciteitsnet die zonnepanelen, laadpalen en warmtepompen in iedere buurt mogelijk maken. Steeds meer mensen verduurzamen hun huis of bedrijf. Daarmee stijgt de vraag naar elektriciteit. Stedin breidt daarom de capaciteit van het elektriciteitsnet uit, onder meer door het bouwen van grote verdeelstations, het trekken van nieuwe kabels en het installeren van transformatorstations. Stedin beheert al zo’n 26.500 stations in Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland.Meer nieuws?

Sitemap