Batenburg Techniek behaalt uitstekende jaarresultaten door focus op ‘automation en electrification’.

Nieuws

Batenburg Techniek behaalt uitstekende jaarresultaten door focus op ‘Automation en Electrification’

Batenburg Techniek heeft uitstekend gepresteerd in het afgelopen jaar. De opbrengsten stegen naar € 345 miljoen (2022: € 303 miljoen) en de EBITA nam toe tot € 30,2 miljoen (2022: € 27,8 miljoen). Door strategisch te kiezen voor een focus op ‘Automation en Electrification’, heeft Batenburg Techniek zich stevig in de technologische en industriële sector gepositioneerd en zo een significante bijdrage geleverd aan de versterking van de Nederlandse industrie.

"De energietransitie biedt enorme kansen voor ons bedrijf en onze klanten." zegt CEO Ralph van den Broek. "Door ons te richten op technologie als oplossing versnellen we de elektrificatie en automatisering van processen. Op die manier leveren we een cruciale bijdrage aan het realiseren van een toekomstbestendige wereld. Onze resultaten bewijzen dat onze strategische keuzes de juiste zijn en motiveren ons om op deze weg verder te gaan."

Energietransitie

Als technologiebedrijf werkt Batenburg Techniek aan een duurzame toekomst door bestaande technologie te verbeteren en nieuwe technologie mogelijk te maken. Batenburg Techniek ziet een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd in de energietransitie door de elektrificatie en automatisering van processen en systemen, het uitbreiden van de energie-infrastructuur en verduurzaming van vastgoed. Deze strategische beslissing heeft niet alleen geleid tot een sterke marktpositionering, maar ook tot het realiseren van goede resultaten in 2023.

Positieve impactdoelstellingen
De belangrijkste impact wordt gemaakt via projecten bij klanten. Voorbeelden van dit soort projecten zijn de realisatie van automatiseringsoplossingen voor efficiëntere, veiligere en duurzamere processen in de industrie, watersector en infrastructuur. Ook worden aan klanten componenten geleverd voor het verzwaren van het energienet, het aanleggen van laadinfrastructuur voor openbaar- en vrachtwagenvervoer en het installeren van duurzame energievoorzieningen en -monitoringsoplossingen. In 2019 was bij 46% van de projecten van Batenburg Techniek sprake van positieve impact*. In 2023 steeg dat aandeel naar 68%. Het technologiebedrijf streeft ernaar dat in 2030 minimaal 75% van alle projecten een positieve impact heeft.

Over Batenburg Techniek

Batenburg Techniek is een technologiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van automatiserings- en elektrificatieoplossingen voor de industrie en infrastructuur. Met circa 1.300 medewerkers en een sterke focus op innovatie en duurzaamheid, streeft het bedrijf ernaar om de Nederlandse industrie te ondersteunen in zijn transitie naar een efficiëntere en duurzamere toekomst.

*De resultaten worden gemeten door de projecten te classificeren langs de lijn van de Sustainable Development Goals, SDG’s van de Verenigde Naties.

jaaroverzicht 2023

Bekijk hier de online versie van ons jaaroverzicht.

 

Voor meer informatie:

marketing@batenburg.nl

T +31 (10) 292 80 80

Jaaroverzicht 2023

Download hier de PDF van ons jaaroverzicht 2023

Jaaroverzicht 2023
Sitemap