Publicatie jaaroverzicht 2021

Voor Batenburg Techniek was 2021 een goed jaar. De opbrengsten stegen naar € 262,1 miljoen (2020: € 236 miljoen) en het genormaliseerde bedrijfsresultaat nam toe tot € 19,3 miljoen (2020:  € 16,2 miljoen). De veelzijdige technische dienstverlener heeft technologische vernieuwing en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Toelichting van Ralph van den Broek, CEO van Batenburg Techniek:

“Samen met onze opdrachtgevers werken we aan een duurzame toekomst. We verbeteren bestaande technologie én ontwikkelen nieuwe technologie die ook wordt toegepast. Dergelijke projecten zijn er op het gebied van de energietransitie en zonne- en windparken, maar ook op het gebied van de digitalisering van de industrie en infrastructuur. Een mooie trend is dat steeds meer start- en scale-ups samen met ons nieuwe technologieën verder willen ontwikkelen.”

Daarnaast ziet Batenburg Techniek de vraag bij opdrachtgevers naar cybersecurity voor industriële processen en voor een vitale infrastructuur sterk toenemen. De programma’s gericht op het beheersen van cybersecurity-risico’s staan zeer in de belangstelling.

Volgens Ralph van den Broek speelt Batenburg Techniek al een aantal jaren actief in op deze ontwikkeling. Hierin past ook de acquisitie van Magion Industriële Automatisering, die eind 2021 werd afgerond. Het bedrijf, met 65 consultants en software engineers, is gespecialiseerd in industriële cybersecurity en process control, optimalisatie en veiligheid.

Positieve impact     

Batenburg Techniek heeft een speciaal duurzaamheidsprogramma ontwikkeld om samen met opdrachtgevers de positieve impact van projecten op klimaat en milieu te kunnen meten. In 2021 had 61% van de projecten van de technische dienstverlener een positieve impact. Bij positieve impact wordt concreet gekeken in welke mate een project bijdraagt aan één van de geselecteerde Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties.

De positieve impact neemt snel toe. In 2019 had 46% van alle projecten een positieve impact op klimaat en milieu en in 2021 bedroeg dit percentage al 61. Het streven is dat in 2030 minimaal 75% van alle projecten positief scoort. Daarnaast volgt het bedrijf de afspraken van het Klimaatakkoord van Parijs. Dit betekent dat het bedrijf zijn eigen CO2-uitstoot in 2030 met 55% ook wil hebben teruggebracht ten opzichte van 2019 (nulmeting).

Batenburg Techniek   

Batenburg Techniek werkt in het hart van de smart industry. De onderneming werkt vanuit drie divisies in vijf markten. Circa 1.250 medewerkers zijn gespecialiseerd in industriële automatisering, leveren industriële componenten en verzorgen de installatie ervan.

Ook in 2021 slaagde Batenburg Techniek erin voldoende getalenteerd personeel aan te trekken én te behouden. Het bedrijf biedt veel mensen de kans om praktijk- of onderzoekservaring op te doen. In 2021 maakten 104 stagiair(e)s hiervan gebruik.

Sitemap