Slimme kasaansturing met IIVO

Consumption and Production

Hoogendoorn Growth Management lanceert haar grootste innovatie tot op heden binnen de tuinbouw: IIVO. Niet gewoon een nieuwe alles-in-één procescomputer, maar veel meer dan dat. IIVO is een ‘next level’ klimaatcomputer. 

Intelligente klimaatsturing

IIVO biedt slimme technologieën voor de bedekte teelt. Een combinatie van slimme software en geavanceerde hardware. Dit werkelijk unieke systeem is in staat elke kas te monitoren en aan te sturen. Hierdoor kunt u meer telen, van een hogere kwaliteit met minimaal gebruik van natuurlijke bronnen. Het systeem is niet alleen zeer effectief, maar ook extreem efficiënt en duurzaam, waardoor u maximaal resultaat genereert. Of u nu geboren bent in een kas of nog nooit in een kas bent geweest. Met zelflerende sturingen en geïntegreerde veiligheid, is dit de toekomst van tuinbouw. En de eerste stap naar geautomatiseerd telen.

Moeiteloze groei

IIVO monitort constant en consistent alle aspecten van uw kas, inclusief de klimaatcondities, het watermanagement en het energiemanagement. Maar het systeem kan zo veel meer. Het systeem verzamelt en archiveert data om een compleet, holistisch overzicht van de kascondities te creëren. IIVO kan daarmee ingezet worden als een geavanceerde besturingscomputer om de specifieke behoeften van uw gewas op elk moment vast te stellen.

IIVO ervaringen: Schenkeveld

Familiebedrijf Schenkeveld werkt al met IIVO in haar tomatenkassen. Richard Schenkeveld, Algemeen Directeur: ‘Als bedrijf nemen wij deel aan de Champions League onder de tomatentelers. Hoogendoorn past goed in dit plaatje.” Bekijk de video en kom meer te weten over de ervaringen van Schenkeveld met IIVO.

Sterk watermanagement

Om te kunnen groeien hebben planten regelmatig water en een constante levering van voedingsstoffen nodig. IIVO’s ‘slepen en neerzetten’-functionaliteiten maken het mogelijk om gemakkelijk instellingen te creëren en uw irrigatiestrategie te beheren. U kunt hierbij gebruik maken van de door u gewenste startcondities. Irrigatiecycli kunt u per kraan starten gebaseerd op tijd, straling, substraatgewicht, waterinhoud en drainpercentage. De condities van het water worden gebalanceerd en gemanaged door geïntegreerde sensoren. Hierdoor ontvangen uw planten exact de hoeveelheid water en de voedingsstoffen die zij nodig hebben. Dit resulteert in een mogelijke vermindering van het watergebruik.

Slim energiemanagement

IIVO’s geavanceerde energiemanagement zorgt voor een stabiele regulering van energiebronnen in uw kas. Het systeem is gemakkelijk te integreren met energiebronnen zoals boilers, warmtekrachtkoppeling (WKK), biomassa, thermische energie, zonne-energie en windenergie. Dit zorgt voor het meest efficiënte gebruik van verwarming en CO₂ naar de specifieke energiebehoeften van uw gewas.

IIVO ervaringen: Great Northern Hydroponics & Cosmic Plants

Great Northern Hydroponics teelt tomaten op 30 hectare in Kingsville Ontario (Canada). IIVO heeft Guido van het Hof en zijn team in staat gesteld de Data Driven Growing strategie en de Plant Empowerment methode te implementeren binnen het bedrijf. Bij Cosmic Plants Inc. worden orchideeën geteeld op twee locaties.

Neil van Steekelenburg: “Toen ik zag hoe IIVO werkt, was ik gelijk erg enthousiast. Ik wist gelijk dat ik dit systeem ook voor de andere locatie moest hebben.” Bekijk de video en kom meer te weten over de ervaringen van Great Northern Hydroponics en Cosmic Plants met IIVO.

Complexiteit vereenvoudigt

De gebruiksvriendelijke interface verzekert het gebruiksgemak van IIVO. Zelfs tijdens het bedienen van de meest complexe systemen. Naast lokale bediening is het mogelijk het system online te bedienen. Hierdoor is de bediening extreem snel. Met IIVO Remote kunt u al uw locaties nog gemakkelijker en efficiënter aansturen, met elk apparaat van uw keuze. Waar ter wereld u op dat moment ook bent. Uw instellingen worden veilig opgeslagen in de Cloud, met tot aan onbeperkte dataopslag. Automatische back-ups worden gemaakt voor de continuïteit en u kunt zelfs uw systeem updaten via uw Internet verbinding.

 

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op en kijk wat IIVO voor uw bedrijf kan betekenen.

Bent u klaar voor een IIVOlution?
Ready, Set, Grow.

Sitemap