Veilig met de metro naar zee door Batenburg

Vanaf 31 maart 2023 rijdt de metro vanuit Rotterdam Centrum naar het strand in Hoek van Holland. Net als alle andere delen van het RET tracé is Batenburg betrokken bij de Railinfrastructuur en de camerabeveiliging van Metro aan Zee. Daardoor reis je vanaf deze lente 2023 veilig naar het strand.

Railinfra

Het traject Hoekselijn is omgebouwd van heavy rail naar lightrail. Daarnaast is het laatste deel van het traject dat door de duinen loopt, genaamd metro aan zee, verhoogd geplaatst om storingen door o.a. opstuivend zand tegen te gaan. Dit bracht enige uitdagingen met zich mee.

Spoorse kabelschoen

De kabelschoen waarmee de retourkabel wordt aangesloten op het Cembre railcontact is ontwikkeld voor dit specifieke deel van het tracé doordat er ruimte en beperkingen waren ontstaan door het verstevigen van de verhoogde spoorstaven. De kabelschoenen voldoen aan alle spooreisen en zijn aangepast om te passen in de ontworpen ruimten. Deze zijn samen met onze leverancier Cembre speciaal ontwikkeld voor Metro aan Zee.

Meer informatie over oplossingen voor de railinfra?

Meer informatie over beveiligingstechniek?

Kabelsets voor retourstromen

Kabelsets voor retourstromen

Om diefstal tegen te gaan, zijn de door ons geproduceerde en geleverde kabelsets van aluminium. De sets worden toegepast om de retourstromen terug te leiden naar de retourstroom transformatoren. De kabelschoen standen, lengtes van deze kabelsets en samenstelling zijn gezamenlijk de opdrachtgever bepaald.

Afspannen rijdraad met Tensorex C+

Doorslagveiligheid (DSV)

De spanning in de bovenleiding is van 1500V DC (ProRail) verlaagd naar de metro spanning 750V DC. De doorslagveiligheid verbindt geleidende objecten met het retourcircuit wanneer deze onbedoeld in aanraking komen met de tractiespanning van 750V DC. Langs het complete traject onze DSV toegepast.

Camerabeveiliging

Camerabeveiliging

De stations Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand worden net als de andere stations van de Hoekselijn beveiligd met onze camerasystemen. Dan hebben we het over camera’s voor sociale veiligheid en een VIB-installatie.

Sociale veiligheid

Onze camera’s van het merk AXIS worden geplaatst voor sociale veiligheid. Dit gebeurt op het perron en in de hal van het station. Zo heeft de veiligheidsdienst bijvoorbeeld zicht op mensen in de tourniqetlijn waarmee mensen inchecken. Deze camera’s zijn gekoppeld aan de lokale technische ruimte en verbonden met het netwerk van de RET.

Visuele Instapbewaking
Sitemap