Batenburg Industriële Elektronica helpt mee aan zeebodemonderzoek

Clean Water

 

Wij als Batenburg Industriële Elektronica werken als trotse partner samen met het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der zee (NIOZ).

Al bijna 145 jaar is het NIOZ actief als oceanografisch onderzoeksinstituut. Het NIOZ doet multidisciplinair fundamenteel zeegaand onderzoek en focust zich voornamelijk op wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken, zoals het functioneren van delta- en kustgebieden, zeeën en oceanen. Zij maken voor zeebodem onderzoek veel gebruik van sensoren.

De sensoren

De sensoren hebben een unieke functie. Ze worden onder andere gebruikt om temperaturen te meten. De sensor kan met een maximale afwijking van 1/1000e Kelvin meten (1mK) en heeft een resolutie van een 50 miljoenste Kelvin. Verder, heeft het NIOZ ook sensoren die de hoeveelheid kobalt en koper in een bepaalde omgeving kunnen meten. Hierdoor kan worden opgemaakt wat de hoeveelheid vegetatie in diezelfde omgeving is.

Samenwerking

Voor het zeebodem onderzoek in de Middellandse Zee heeft Batenburg ruim 3000 PCB’s aan NIOZ geleverd. Voor dit project hebben wij o.a. meegedacht op componentniveau. Wij onderscheiden ons doordat wij de Life Cycle van de componenten goed weten te managen. Wij vinden het belangrijk dat wij de levensduur van de producten van de klant optimaliseren.

NIOZ heeft ons alle juiste data aangeleverd (ODB, BOM etc.) Waarna wij de materialen inkopen, SMD assembleren, selectief solderen en coaten. De PCB zelf komt niet onder druk te staan. De titanium behuizing zorgt ervoor dat de druk nagenoeg 1 atmosfeer blijft. Het coaten van de PCB’s is van groot belang. De coating is om ervoor te zorgen dat eventuele condensvorming geen sluiting maakt of corrosie veroorzaakt als het gaat om het zoute water.

Sitemap