E-infrastructuur voor drijvende zonnepanelen in Rotterdam

Clean Energy

 

Batenburg Energietechniek heeft de aansluiting mogen realiseren van één hectare aan drijvende zonnepanelen en een halve hectare zonnepanelen op land. De drijvende zonnepanelen draaien mee met de zon, wat zorgt voor een maximale opbrengst en het doorlaten van voldoende licht om een gezond ecosysteem te garanderen.

Op de productielocatie van Evides in Rotterdam is één hectare aan drijvende zonnepanelen en een halve hectare zonnepanelen op land geplaatst. De zonnepanelen zijn in totaal goed voor een jaaropbrengst van ruim 2 miljoen kilowattuur, wat gelijk staat aan het gemiddelde verbruik van 650 huishoudens per jaar. Ter aansluiting van de zonnepanelen heeft Batenburg Energietechniek twee compact stations geleverd en geplaatst. De stations hebben een vermogen van 630 kVA en 1000kVA en zijn voorzien van transformatoren die speciaal voor PV toepassing zijn gebouwd.

Floating Solar

Floating Solar

Floating Solar bouwt zonne-eilanden die meedraaien met de zon om de maximale opbrengst te behalen. Daarnaast wordt er ook voor gezorgd dat er voldoende licht wordt doorgelaten, zodat een gezond ecosysteem onder de zonnepanelen gegarandeerd kan worden.

Sitemap