Engineering en installatie voor laadinfrastrcutuur Milence Truckparking Venlo

Sustainable Cities

Batenburg heeft de engineering en installatie mogen uitvoeren voor de eerste laadhub voor vrachtwagens van Milence in Venlo. Dit laadplein met 400 kW laders is onder andere onderdeel van Living Lab Heavy Duty Laadpleinen van Rijkswaterstaat.

Milence, de gezamenlijke onderneming van Daimler Truck, TRATON Group en Volvo groep opent hiermee zijn eerste laadhub bij Truckparking Venlo. "De opening in Venlo markeert een belangrijk moment in onze reis om de overgang naar duurzaam vervoer te versnellen. Met deze eerste laadhub en onze toekomstige routekaart krijgt een betrouwbaar laadnetwerk dat openstaat voor alle voertuigen, vorm. We zijn verheugd dat onze aandeelhouders en partners ons vandaag hebben vergezeld, wat de markt vertrouwen geeft dat de reis naar een fossielvrij Europa is begonnen." Aldus CEO Anja van Niersen van Milence. 

Slimme laadinfrastructuur

Het laadplein met 2 hyperchargers van 400 kW is aangesloten op een terreinverdeler van 2500A. Om deze te koppelen aan het bestaande net is er een 1250 A veld bijgeplaatst in de bestaande compactstation op locatie. Om het laadplein compleet te maken is er een kleine terreinverdeler gemaakt voor de voeding van de randapparatuur, een patchkast geplaatst voor alle data apparatuur en hebben wij de bekabeling aangelegd en aangesloten.

Modulair energiecapaciteit opschalen

De terreinverdeler is gelijk voorbereid op de koppeling van een batterij. Zo is het vermogen in de toekomst op locatie modulair uit te breiden. Hiermee is het laadplein van Milence klaar voor een duurzame toekomst met elektrische vrachtwagens.

Meer weten?

Meer weten over wat Batenburg kan betekenen voor uw laadplein? Raadpleeg dan het whitepaper “Handreiking depotladen” met daarin een praktische checklist voor laadinfrastructuur voor elektrische vrachtwagens die wij hebben samengesteld met Nationale Agenda Laadinfrastructuur. Of kijk op onze pagina voor laadinfrastructuur voor vrachtwagens.

Download Whitepaper

Sitemap