Meetsessie voor L-type Ampelmann

Ampelmann is al een enige tijd klant van JB Systems. In nauwe samenwerking bouwen we mee aan het besturingsconcept van de verschillende type gangways om personeel of materieel veilig te kunnen overzetten van een bewegend schip op een vast platform. Onze software maakt het mogelijk dat de gangway een antibeweging maakt bij het aanmeren. Zo kan in alle situaties, zoals op wild zeewater, altijd veilig aangemeerd worden. Op basis van dit besturingsconcept zijn inmiddels meer dan 50 systemen gerealiseerd.

Inzicht

Op dit moment werkt Ampelmann aan de vernieuwing van stroomtoevoer van de L-type. De L-type wordt 100% elektrisch gevoed vanuit het boordnet van het schip. Een verstoring op het elektrisch net is daarom een belangrijk aspect. Om hier meer inzicht in te krijgen, hebben we samen met Batenburg Installatietechniek en Batenburg Applied Technologies een meetsessie opgezet om verstoringen te meten aan de L-type.

Over Ampelmann

Ampelmann is de grootste speler in de offshore en windindustrie op het gebied van het overzetten van mensen en goederen op zee van schip naar platform door middel van een beweging gecompenseerde loopbrug en een kraansysteem. Het bewegingscompensatieplatform maakt een gemakkelijke, snelle en veilige toegang mogelijk van een bewegend schip tot offshore constructies, zelfs onder hoge golfomstandigheden.

Sitemap