Orchideeën kweken op de meest milieuvriendelijke manier, met IIVO

Consumption and Production

CosMic Plants | Orchideeën kweken op de meest milieuvriendelijke manier, met IIVO

 

CosMic Plants is al vele jaren een trouwe Hoogendoorn klant. Ze zijn begonnen met kweken in 2004, uitgebreid in 2016 en Hoogendoorn is al die tijd een onderdeel van hun kweekproces geweest. In 2020 was CosMic Plants inc. een van de vroege adapters die ons nieuwe IIVO systeem gebruikt als het kloppend hart van hun Phalaenopsis kassen.

Verbinding tussen natuur en technologie om de meest optimale orchidee te kweken

CosMic Plants inc. zag in dat duurzaamheid een belangrijke overweging is bij het runnen van een bedrijf. In 2020 kozen zij ervoor om de IIVO proces computer te installeren om de ultieme verbinding tussen natuur en technologie te creëren voor hun unieke productieproces. In tegenstelling tot veel andere orchideeënkwekers, groeien de Phalaenopsis orchideeën bij CosMic Plants met een langere groeicyclus en krijgen ze meer ruimte en licht. Dit resulteert in meer bloemen per plant, sterkere wortelsystemen, veerkrachtigere planten en een langere houdbaarheid, aldus het bedrijf. In hun kas met een grootte gelijk aan 7 voetbalvelden, worden dagelijks duizenden orchideeën gekweekt, verpakt en gedistribueerd over Noord-Amerika's Oosten tot Midwesten (Canada & USA).

Tuinbouw zit in hun bloed

Cosmic Plants heeft zijn wortels in de allereerste stadia van wat nu Westland's Glazen Stad heet. Telen zit in hun bloed, al meer dan 125 jaar. In de zomer van 2004 vestigden zij CosMic Plants op het Niagara schiereiland in Ontario, direct nadat zij naar Canada waren geëmigreerd. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid kozen zij voor een lokaal gelegen productielocatie, dicht bij de klanten. Ze bereiken het noordoostelijke kwadrant van Noord-Amerika binnen 10 uur met vrachtwagens.

Om meer te weten te komen over het bedrijf CosMic Plants, bekijk hier het klantenverhaal dat met Neil van Steekelenburg is gemaakt:Orchideeën kweken en leveren op de meest ethische manier

Bij CosMic Plants inc. speelt duurzaamheid een grote rol in de bedrijfsvoering. Tal van duurzaamheidsaspecten worden meegenomen in alle strategische, tactische en operationele keuzes die zij maken. Neil van Steekelenburg mede-oprichter van Cosmic Plants beschrijft: "Ons doel is om prachtige orchideeën te kweken en te leveren op de meest ethische manier mogelijk. Het ligt in de aard van ons bedrijf om te plannen voor de toekomst. We minimaliseren ons energieverbruik door gebruik te maken van het high-tech procesbesturingssysteem IIVO, maken gebruik van biologische gewasbeschermingstechnieken, recyclen regen- en irrigatiewater, richten ons op het relatief lokaal vermarkten van onze producten, en nog veel meer".

IIVO: Meer telen, met minder

Wij van Hoogendoorn Growth Management zijn er trots op dat we met onze oplossingen een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere tuinbouwsector. CosMic Plants gebruikt IIVO niet alleen om het energieverbruik te minimaliseren, maar het systeem draagt ook bij aan tal van andere factoren om meer te telen met minder. Zo optimaliseert IIVO het lichtniveau in de kas door gebruik te maken van natuurlijk zonlicht in combinatie met schermmanipulaties. Een efficiënt lichtgebruik resulteert in optimale fotosynthetische processen in de plant. Dit zorgt voor gezondere planten en een verhoging van de productiekwantiteit en -kwaliteit.

Daarnaast draagt de IIVO bij aan een efficiënte temperatuur-, luchtvochtigheids-, ventilatie- en irrigatiesturing voor CosMic Plants. Neil Steekelenburg: "Hoewel we blijven streven naar verbetering, zijn we trots op hoe ver we al zijn gekomen op het gebied van milieuduurzaamheid. Om onze inspanningen te kwantificeren, werken we aan een MPS-certificering vanaf 2022. Daarnaast ben ik van mening dat het nieuwe IIVO-systeem van Hoogendoorn ons helpt om op een duurzame manier het perfecte klimaat te creëren om onze prachtige orchideeën te kweken".

Ready, Set, Grow duurzaam

Bij Hoogendoorn is duurzaamheid de kern van ons bedrijf. In november 2021 behaalden we het Global Sustainable Enterprise System duurzaamheidscertificaat met een A -rating. Dit resultaat toont aan dat het Environmental, Social, and Governance (ESG) beleid een belangrijke rol speelt in ons bedrijf en onze producten. Het is onze kracht om innovatieve telers zoals CosMic Plants te ondersteunen met slimme en efficiënte procesautomatiseringsoplossingen om op een duurzame manier te groeien. Zo dragen we bij aan duurzame groei voor de Orchideeënkunst.

 

Lees meer over:

Sitemap