Slimme transformatorstations maken zonne-energie mogelijk

Clean Energy

Slimme transformatorstations maken zonne-energie mogelijk

De afvalberg Bavelse Berg in Breda is dit jaar voorzien van zo’n 94.000 zonnepanelen die samen 10.000 huishoudens per jaar voorzien van groene stroom. Hiermee is het in één klap één van de grootste zonneparken in Nederland.Batenburg Energietechniek levert hier met slimme transformatorstations het smart grid waarmee Enexis het park kan aansluiten op het energienet.

Het park is gebouwd op een afvalberg en bied daardoor veel ruimte. De zonnepanelen die worden gebruikt zijn lichtdoorlatend waardoor het groen eronder kan blijven groeien. Dat is niet alleen gunstig voor de stabiliteit van de berg maar ook voor ecologische waarde. Schapen kunnen rustig onder de zonnepanelen grazen.

Smart grid met slimme transformatorstations

Smart grid met slimme transformatorstations

Om dit park mogelijk te maken levert Batenburg Energietechniek 10 transformatorstations. Deze stations zijn uniek omdat ze voorzien zijn van een automatiseringsbox waarmee de klant de status van de stations op afstand kan uitlezen. Data die men dan in kan zien is o.a. de opbrengst van het zonnepark maar ook de status van de netbeveiligingen en andere installaties in ons station.

“Het is het teamwerk wat hier het verschil maakt in zo’n groot project.” Aldus Maurizio Luvera, projectmanager bij GOLDBECK SOLAR. “Het samenwerken met verschillende bedrijven en stakeholders maakt het een uitdaging. En het is prettig om samen te werken op zo’n professionele manier met bedrijven als Batenburg, FGM, Rooftop Energy en Sweco.”

 

“Het is het teamwerk wat hier het verschil maakt in zo’n groot project.”

 

Voor dit project hebben wij intensief contact gehad met onze klant om een klant specifiek product op te leveren. Dit heeft geresulteerd in 10 transformatorstations van 2500kVA waarop zo’n 15 inverters zijn aangesloten per station. Om de juiste oplossingen te realiseren hebben we samengewerkt met onze leverancier ZPUE en Siemens.

Sitemap