Zonne-energie voor Groendus

Clean Energy

Het Amphia ziekenhuis in Breda heeft in het kader van duurzaamheid een zonnepark op het dak van de parkeergarage laten bouwen. Het park bestaat uit 1.744 zonnepanelen en kent een vermogen van 488 kilowattpiek en genereert jaarlijks 400.000 kilowattuur zonnestroom. Met deze duurzame stroom wordt de gehele garage voorzien van licht, stroom voor de elektrische laadpalen en het opladen van de pendelbusjes.

Groendus

Om dit project te realiseren hebben wij een transformatorstation geleverd aan Groendus. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het aanleggen van oplossingen rondom Zonne-energie op daken, waarvoor wij het transformatorstation hebben geplaatst.

Transformatorstation

Voor dit project heeft Batenburg Energietechniek het transformatorstation geleverd zodat de opgewekte energie uit het zonnepark terug geleverd kan worden op het netwerk van Enexis. Samen met onze slimme collega’s van Sparreboom Techniek  zorgen we voor oplossingen voor Zonne-energie. Zo focussen wij ons op duurzame oplossingen waarmee we de stap naar morgen mogelijk maken. Smarter focus. Brighter tomorrow.

Railkokers

In opdracht van ABB hebben wij  diverse railkokersystemen geleverd en gemonteerd voor het transport en distributie van elektrische energie. Denk hierbij aan railkokerverbindingen tussen transformatoren en LV-verdelers voor energie-transport. Voor energiedistributie moet u denken aan railkokersystemen voorzien van aftakkasten. Deze railkokersystemen vertrekken vanaf de hoofdverdeler richting de diverse sub-verdelers. De aftakkasten op de railkoker verzorgt een veilige en flexibele aftakking voor het voeden van de sub-verdelers en regelkasten op diverse plaatsen in het gebouw. Voordeel van railkokersystemen voor de gebruiker is de compacte en flexibele bouw van deze systemen. Tevens is de projectmatige turn-key aanpak en de nauwe samenwerking tussen ABB en Batenburg Energietechniek binnen een dergelijk project een pre.

Samenwerking binnen Batenburg Techniek

Wij leveren graag een energietechnische totaaloplossing. Hiervoor hebben wij samengewerkt met ons zusterbedrijf Batenburg Installatietechniek. Zij hebben bij dit project de bekabeling voor hun rekening genomen. Door gebruik te maken van alle aanwezige kennis binnen Batenburg Techniek, zijn we in staat om totaal oplossingen te leveren.

 

Zie ook

Sitemap